Веган шоколадов мус с кокосово мляко
Необходими продукти:
- 800 милилитра кокосово мляко
- 4 супени лъжици какао на прах
- 4 супени лъжици подсладител (кленов сироп, кокосов нектар или друг)
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
- щипка сол
- 100 грама веган шоколад (по желание)
Начин на приготвяне:
Разклатете кокосовото мляко и изсипете в купа. Разбийте, докато се хомогенизира.
Добавете какаото, солта, ваниловия екстракт и разбъркайте, докато добавяте подсладителя.
Разбивайте с миксер 1 минута или ръчно, докато започне да се сгъстява (около 2-3 минути).
Пресипете сместа от мус в купички и сложете в хладилник да се охлади за поне 2 часа.
Нарежете на ситно шоколада. Поръсете отгоре и сервирайте.
Веган шоколадовият мус ще издържи няколко дни в хладилника, но вярвам, че ще свърши още щом го сервирате.
Ако нямате проблеми да консумирате животински продукти, можете да замените веган шоколада с обикновен и вместо кленов сироп да използвате втечнен пчелен мед.
Източник:
www.nestandglow.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов мус с чили
- Шоколадов мус с авокадо
- Експресен млечен шоколадов мус
- Шоколадов мус с грис и прясно мляко
- Шоколадов мус с авокадо и пресни плодове
- Шоколадов десерт с мус от плодове
- Шоколадов крем с парченца пресни ягоди и пудра захар
Коментари към Веган шоколадов мус с кокосово мляко