Шоколадов крем пай
Необходими продукти:
за бисквитената основа
- 4 чаени чаши натрошени шоколадови бисквити
- 2 супени лъжици разтопено масло
за шоколадовия мус
- 350 грама нарязан ситно шоколад
- 2 1/2 охладена бита сметана
- 1/3 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжички инстантно кафе
- 1/2 чаена чаша маскарпоне
за сметановия слой
- 1 и 1/4 сладкарска сметана за разбиване
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- шоколадови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
В блендер смелете бисквитите, добавете маслото и направете тесто. Разстелете го по дъното и стените на форма за торта и охладете. През това време разтопете шоколада, смесен с битата сметана, захарта, кафето и маскарпонето на водна баня.
Разбийте сметаната, смесена с ванилията и пудрата захар. Отделете част от нея за завършек и комбинирайте двете смеси, разбърквайки до получаването на еднороден пухкав крем. Пресипете го във формата и разпределете равномерно.
Завършете десерта с останалата сметана и поръсете с шоколадови стърготини.
Охладете, разрежете, поднесете крем пая и му се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.tastemade.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Експресен млечен шоколадов мус
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Баварски крем с бял шоколад
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов мус с грис и прясно мляко
- Шоколадов мус с бита сметана
- Желиран шоколадов мус с кафе
- Шоколадов терин с мус и глазура
- Шоколадов мус с чили
Коментари към Шоколадов крем пай