Млечен крем-сладкиш с ягодов мармалад
Необходими продукти:
за мармалада
- 320 грама пресни ягоди
- 100 грама захар
за сладкиша
- 250 грама безсолно крема сирене
- 3 яйца
- 6 супени лъжици цедено мляко
- 4 супени лъжици царевично нишесте
- 8 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете ягодите. Сложете ги в тенджера и поръсете със захарта. Загрейте сместа на минимална температура за 30 минути. Охладете я и пасирайте до хомогенност.
В купа смесете нишестето, захарта, цеденото мляко, яйцата и крема сиренето. Разбъркайте до получаването на еднородна консистенция и пресипете в застлана с лист пергамент тава. Загрейте фурната на 170 градуса и запечете за 40 минути.
Оставете сладкиша да изстине, глазирайте го с плодовото сладко, разрежете и поднесете. По желание украсете с листенца прясна мента.
Да ви е сладко!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Баварски крем с бял шоколад
- Крем брюле от бял шоколад
- Турски сутляш с яйца и ванилия на фурна
- Млечен крем с ванилия
- Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
- Млечно-яйчен десерт с лимон и канела
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Десерт от ягоди в млечен крем
- Млечно-яйчен крем
Коментари към Млечен крем-сладкиш с ягодов мармалад