Карамелизирани пилешки бутчета
Необходими продукти:
- 700 грама долни пилешки бутчета
- 1 2/3 супена лъжица зехтин
- 1/2 чаена чаша соев сос
- 1 2/3 супена лъжица кетчуп
- 3/4 чаена чаша мед
- 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Месото сложете в тава.
Смесете зехтина, соевия сос, меда, чесъна и подправете.
Полейте с получения сос пилешкото и разбъркайте, за да се оваля цялото в маринатата.
Печете за 1 час, докато се карамелизира месото.
По същия начин може да приготвите и ребърца, пилешки крилца или месо.
Източник:
food.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
- Печени пилешки бутчета с картофи и портокал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Лимонови пилешки бутчета с бяло вино, лук и чесън
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
Коментари към Карамелизирани пилешки бутчета