Карамелизирани пилешки бутчета

Необходими продукти:
- 700 грама долни пилешки бутчета
- 1 2/3 супена лъжица зехтин
- 1/2 чаена чаша соев сос
- 1 2/3 супена лъжица кетчуп
- 3/4 чаена чаша мед
- 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Месото сложете в тава.
Смесете зехтина, соевия сос, меда, чесъна и подправете.
Полейте с получения сос пилешкото и разбъркайте, за да се оваля цялото в маринатата.
Печете за 1 час, докато се карамелизира месото.
По същия начин може да приготвите и ребърца, пилешки крилца или месо.
Източник:
food.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешко със зелен боб и сос с тахан
Коментари към Карамелизирани пилешки бутчета