Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Пилешко с фенел и паста орзо

Пилешко с фенел и паста орзо

Пилешко с фенел и паста орзо - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм горни пилешки бутчета
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 фенел, нарязан
  • 1 стрък праз, почистен и нарязана само зелената част
  • 240 грама паста орзо
  • 1/3 чаена чаша сухо бяло вино
  • 2 1/2 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 супена лъжица сок от лимон
  • 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се затопля на 200 градуса.

Пилешките бутчета подправете със сол и черен пипер и затоплете тиган с огнеупорна дръжка на котлона. Разтопете в него 2 супени лъжици масло и запържете месото с кожата надолу, докато придобие златистокафяв загар - около 6-8 минути. След това прехвърлете тигана с пилешкото във фурната, за да се сготви до готовност - около още 10-15 минути. Прехвърлете месото в чиния за сервиране.

Нарежете фенела и праза и ги подправете със сол и черен пипер. Запържете ги в същия тиган за около 4-5 минути, докато праза започне да променя цвета си. Добавете пастата орзо и оставете да се запече, докато краищата й покафенеят - около 3 минути. Сипете виното и гответе, докато течността се изпари, след около минута, когато виното се е редуцирало, прибавете половин чаша от пилешкия бульон. Продължете да добавяте по 1/2 чаша бульон, когато течността се абсорбира от пастата и така, докато бульонът свърши, а орзо пастата се свари (това отнема около 10-15 минути).

Свалете от котлона и подправете със сол и пипер и добавете лимоновия сок. Сложете и последната лъжица масло, след което поръсете с малко от листенцата от фенела, сложете върху пастата пилешкото месо и завършете с лимоновата кора.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияХранене при...Анкети