Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
Необходими продукти:
6 пилешки бутчета (долната част)
2 домата
300 грама броколи
400 грама макарони
1,5 чаени чаши вода
3-4 супени лъжици зехтин
кубче пилешки бульон
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в подходящ съд и изпържете в него бутчетата под капак до образуването на златиста коричка от всички страни (около 20 минути).
Разделете броколите на малки съцветия, доматите нарежете на неголеми кубчета.
Когато пилето стане златисто, прибавете към него зеленчуците, налейте водата и сложете кубчето бульон. Намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете бутчетата да се задушават в продължение на 15 минути.
След това прибавете макароните и долейте вода, ако необходимо, за да бъдат покрити с течността. Нека се задушават до готовност (около 10-15 минути). Ще остане съвсем малко бульон на дъното.
Може да поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимка: nyam.me
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Паста орзо със зеленчуци
Коментари към Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци