Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
Необходими продукти:
6 пилешки бутчета (долната част)
2 домата
300 грама броколи
400 грама макарони
1,5 чаени чаши вода
3-4 супени лъжици зехтин
кубче пилешки бульон
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в подходящ съд и изпържете в него бутчетата под капак до образуването на златиста коричка от всички страни (около 20 минути).
Разделете броколите на малки съцветия, доматите нарежете на неголеми кубчета.
Когато пилето стане златисто, прибавете към него зеленчуците, налейте водата и сложете кубчето бульон. Намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете бутчетата да се задушават в продължение на 15 минути.
След това прибавете макароните и долейте вода, ако необходимо, за да бъдат покрити с течността. Нека се задушават до готовност (около 10-15 минути). Ще остане съвсем малко бульон на дъното.
Може да поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимка: nyam.me
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
Коментари към Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци