Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета без кост
- 7-8 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица сол или на вкус
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер или на вкус
- 1/2 чаена лъжица подправка за пиле или на вкус
- 2 супени лъжици майонеза
- 15 грама желатин
Начин на приготвяне:
Нарежете месото заедно с кожата на кубчета (с размер около 1,5-2 сантиметра). Овкусете с подправките, като може да използвате още лук, червен пипер, домати, кориандър, бял пипер, чили, горчица на зърна, куркума. Добавете пресованите чеснови скилидки, 2 супени лъжици майонеза и разбъркайте старателно. Накрая изсипете желатина и отново разбъркайте.
Разделете сместа на четири равни части и сложете всяка върху лист стреч фолио. Увийте ли с него, оформяйки колбаси, след което "облечете" всеки в стреч фолио.
Изпечете във фурната за час при средна температура от 180 градуса.
Когато ги извадите, изчакайте да се охладят достатъчно, за да приберете в хладилника, където трябва да останат до следващия ден. Тогава може да си направите вкусни сандвичи с пилешко за закуска.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
- Соя
- Италианска салата с макарони и маслини
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пица на тиган с картофен блат
- Пикантен италиански колбас Ндуя
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Домашен пилешки колбас с чесън и желатин