Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Домашен пилешки колбас с чесън и желатин

Домашен пилешки колбас с чесън и желатин

Домашен пилешки колбас с чесън и желатин - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешки бутчета без кост
  • 7-8 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица сол или на вкус
  • 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер или на вкус
  • 1/2 чаена лъжица подправка за пиле или на вкус
  • 2 супени лъжици майонеза
  • 15 грама желатин


Начин на приготвяне:

Нарежете месото заедно с кожата на кубчета (с размер около 1,5-2 сантиметра). Овкусете с подправките, като може да използвате още лук, червен пипер, домати, кориандър, бял пипер, чили, горчица на зърна, куркума. Добавете пресованите чеснови скилидки, 2 супени лъжици майонеза и разбъркайте старателно. Накрая изсипете желатина и отново разбъркайте.

Разделете сместа на четири равни части и сложете всяка върху лист стреч фолио. Увийте ли с него, оформяйки колбаси, след което "облечете" всеки в стреч фолио.

Изпечете във фурната за час при средна температура от 180 градуса.

Когато ги извадите, изчакайте да се охладят достатъчно, за да приберете в хладилника, където трябва да останат до следващия ден. Тогава може да си направите вкусни сандвичи с пилешко за закуска.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниБотаникаХранене при...Здравни съветиЛайфстайлДиетиАнкети