Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки с колбас и сусам

Питки с колбас и сусам

от 06 ное 2018г.
Питки с колбас и сусам - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • около 450 грама брашно
  • 2 супени лъжици грис
  • 1,5 чаени лъжици суха мая
  • 250 милилитра топла вода
  • 3 супени лъжици майонеза (домашна)
  • 1 яйце (жълтъкът е необходим за намазване на питките, а белтъкът е за тестото)
  • 2 супени лъжици захар
  • щипка сол
  • около 15 резенчета колбас (300-350 грама общо тегло)
  • сусам за поръсване


Начин на приготвяне:

Разбийте белтъка с майонезата, добавете захарта, солта и маята. Изсипете сместа в топлата вода и изчакайте маята да шупне.

Добавете брашното, гриса и замесете тесто със средна гъстота. Оставете го на топло място за час, за да втаса, след което омесете още веднъж.

Готовото тесто разделете на 28-30 топчета и разточете всяко с диаметър малко по-голям от този на кръгчетата колбас.

Върху всеки кръг тесто сложете по парче салам и покрийте с втори пласт от тестото.

колбас

тесто

Леко прищипете краищата на двете части тесто, за да се скрие плънката. След това направете по 4 разреза (зигзагообразно) и подредете питките в тава, предварително намазнена със студено масло или застелете с пергаментова хартия.

Питки с колбас и сусам

Оставете за 20 минути на топло място (тестото ще втаса отново), намажете повърхността на питките с жълтък, разбит със супена лъжица вода.

Питки с колбас и сусам

Поръсете със сусамови семена и изпечете закуските за около половин час (или до готовност) при температура на фурната от 190 градуса.

Питки с колбас и сусам


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: coocook.me

Още по темата:
  • Ароматна пита с колбас, кашкавал и маслини Ароматна пита с колбас, кашкавал и маслини
  • Питки с колбас, царевица и пармезан Питки с колбас, царевица и пармезан
  • Панирани кашкавалки с колбас Панирани кашкавалки с колбас
  • Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
5.0/5 1 оценка

Коментари към Питки с колбас и сусам

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Питки с колбас и сусам
    www.framar.bg 
    на 11 August 2025 в 16:59
    Коментирайте "Питки с колбас и сусам"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
  • Рулца от тортила питка с апетитка
  • Тутманик
  • Усукана сладка питка с течен шоколад
  • Цветни рулца от тортила питки
  • Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
  • Погача за прощъпулник
  • Питки с пилешка плънка, лук и кашкавал
  • Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
  • Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Междучасията са от съществено значение за благополучието и успеха на децатаМеждучасията са от съществено значение за благополучието и успеха на децата

Междучасията са от съществено значение за благополучието и успеха на децата

от 11 авг 2025г.Прочети повече
Людмила Живкова: здравословните проблеми и смъртта на бялата птица на културатаЛюдмила Живкова: здравословните проблеми и смъртта на бялата птица на културата

Людмила Живкова: здравословните проблеми и смъртта на бялата птица на културата

от 11 авг 2025г.Прочети повече
Доц. Гефен: Суперейджърите са хора над 80 години с мозък като бръсначДоц. Гефен: Суперейджърите са хора над 80 години с мозък като бръснач

Доц. Гефен: Суперейджърите са хора над 80 години с мозък като бръснач

от 11 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 26 дни, 3 часа и 41 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 31 дни, 7 часа и 4 мин.
Всички

АНКЕТА

Да се увеличи ли потребителската такса за здравноосигурените лица

Виж резултатите
Още интересни публикации
Соя Соя

Соя

от 02 апр 2024г. Прочети повече
Погача за новородено бебе Погача за новородено бебе

Погача за новородено бебе

от 10 юни 2020г. Прочети повече
Шунка Шунка

Шунка

от 15 дек 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТЕРАФЛУ МАКС ГРИП прах за перорален разтвор * 10

НЕОСОРБИД таблетки 40 мг * 30

МАЙТАКЕ D-ФРАКЦИЯ СТАНДАРТ капки 60 мл MUSHROOM WISDOM

ПИТАВИА таблетки 4 мг * 30 ТЕВА

КО-АМЛЕСА таблетки 4 мг / 10 мг / 1.25 мг * 30 KRKA

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Подутина в областта на ребрата

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 авг 2025г. в 16:43:43

ФУСИДИН крем 2 % 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 авг 2025г. в 16:34:44

Упражнения за раздвижване след счупване на лъчевата кост на типично място - в близост до китката

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 авг 2025г. в 16:33:45

ВИБРАМИЦИН диспергиращи таблетки 100 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 авг 2025г. в 15:55:00

АРГЕНТУМ НИТРИКУМ 30 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 авг 2025г. в 15:41:11
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival