Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки с колбас и сусам

Питки с колбас и сусам

Питки с колбас и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • около 450 грама брашно
  • 2 супени лъжици грис
  • 1,5 чаени лъжици суха мая
  • 250 милилитра топла вода
  • 3 супени лъжици майонеза (домашна)
  • 1 яйце (жълтъкът е необходим за намазване на питките, а белтъкът е за тестото)
  • 2 супени лъжици захар
  • щипка сол
  • около 15 резенчета колбас (300-350 грама общо тегло)
  • сусам за поръсване


Начин на приготвяне:

Разбийте белтъка с майонезата, добавете захарта, солта и маята. Изсипете сместа в топлата вода и изчакайте маята да шупне.

Добавете брашното, гриса и замесете тесто със средна гъстота. Оставете го на топло място за час, за да втаса, след което омесете още веднъж.

Готовото тесто разделете на 28-30 топчета и разточете всяко с диаметър малко по-голям от този на кръгчетата колбас.

Върху всеки кръг тесто сложете по парче салам и покрийте с втори пласт от тестото.

колбас

тесто

Леко прищипете краищата на двете части тесто, за да се скрие плънката. След това направете по 4 разреза (зигзагообразно) и подредете питките в тава, предварително намазнена със студено масло или застелете с пергаментова хартия.

Питки с колбас и сусам

Оставете за 20 минути на топло място (тестото ще втаса отново), намажете повърхността на питките с жълтък, разбит със супена лъжица вода.

Питки с колбас и сусам

Поръсете със сусамови семена и изпечете закуските за около половин час (или до готовност) при температура на фурната от 190 градуса.

Питки с колбас и сусам


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: coocook.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниБотаникаЛайфстайл