Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пици - розички

Пици - розички

от 07 окт 2013г.
Пици - розички - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

500 грама брашно

100 милилитра топла вода

1 чаена чаша прясно мляко

1 чаена лъжица захар на пясък

2 чаени лъжици суха мая

50 грама масло (на стайна температура)

сол

пипер по желание

 

За плънката:

200 грама колбас по ваш избор

200 грама месо по ваш избор

300 грама кашкавал

кетчуп

може да използвате кайма, кисели краставички и каквото още предпочитате

 

Начин на приготвяне:

Затоплете съвсем малко млякото, към него добавете маята и захарта, разбъркайте и оставете сместа за 20 - 30 минути. Трябва да се образува "пухкава шапка".

Вземете подходящ съд и в него смесете пресятото брашно, сол, пипер (ако ще използвате), маслото (на малки кубчета), топлата вода и "кипналата" мая. Замесете еластично тесто. Намажете тенджера с малко олио, в нея сложете тестото, покрийте го с кърпа и оставете на топло място за 2 часа. През това време направете плънката, нарязвайки продуктите, които сте решили да използвате, на малки кубчета.

Поръсете плота с брашно, сложете тестото, поръсете и него с малко брашно и разточете. Намажете повърхността с кетчуп, отгоре обилно разпределете плънката, навийте руло и го нарежете на парчета с остър нож.

Подмажете тава с олио и в нея подредете пиците, оформяйки повърхността им, за да заприличат на розички в готово състояние. Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 35 минути (на средното положение на фурната). След това увеличете градусите на 200 и печете още 5 минути.

Кашкавалът може да бъде част от плънката или да го поръсите отгоре настърган към края на печенето на пиците.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пица на тиган с картофен блат Пица на тиган с картофен блат
  • Панирани кашкавалки с колбас Панирани кашкавалки с колбас
  • Питки с плънка от омлет и колбас Питки с плънка от омлет и колбас
  • Наденички в царевично тесто Наденички в царевично тесто
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пици - розички

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пици - розички
    www.framar.bg 
    на 02 October 2025 в 21:50
    Коментирайте "Пици - розички"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Пици
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Тутманик
  • Хрупкави домашни солети
  • Бързи питки без месене
  • Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
  • Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Домашно парено тесто
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
За колко време минава синина под окото и за какво да внимавамеЗа колко време минава синина под окото и за какво да внимаваме

За колко време минава синина под окото и за какво да внимаваме

от 02 окт 2025г.Прочети повече
Изкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при децаИзкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при деца

Изкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при деца

от 02 окт 2025г.Прочети повече
Инхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмонияИнхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмония

Инхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмония

от 02 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 6 дни, 4 часа и 46 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 15 дни, 7 часа и 46 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НОРДЕЙД ВИТАМИН C + АЦЕРОЛА орален спрей 30 мл

МАГНАЛАБС МАГНАБИОТИК МЕТА капсули * 30

ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 180 НАТУРАЛ ФАКТОРС

САНТЕ ХЕПИНЕС ДУШ ГЕЛ С ПОРТОКАЛ И МАНГО 200 мл

МАСТИХА капсули * 90

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

М-М-RVAXPRO (ваксина морбили, паротит, рубеола) прах и разтворител за инжекционна суспензия в предварително напълнена спринцовка

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:33:15

ВИТАМИН С таблетки 100 мг * 80 АКТАВИС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:28:21

СИНУЛАН ФОРТЕ таблетки * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:27:22

ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ ПРЕСТО

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:27:09

ДУЗОФАРМ таблетки 50 мг * 30 СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:26:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival