Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пици - розички

Пици - розички

от 07 окт 2013г.
Пици - розички - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

500 грама брашно

100 милилитра топла вода

1 чаена чаша прясно мляко

1 чаена лъжица захар на пясък

2 чаени лъжици суха мая

50 грама масло (на стайна температура)

сол

пипер по желание

 

За плънката:

200 грама колбас по ваш избор

200 грама месо по ваш избор

300 грама кашкавал

кетчуп

може да използвате кайма, кисели краставички и каквото още предпочитате

 

Начин на приготвяне:

Затоплете съвсем малко млякото, към него добавете маята и захарта, разбъркайте и оставете сместа за 20 - 30 минути. Трябва да се образува "пухкава шапка".

Вземете подходящ съд и в него смесете пресятото брашно, сол, пипер (ако ще използвате), маслото (на малки кубчета), топлата вода и "кипналата" мая. Замесете еластично тесто. Намажете тенджера с малко олио, в нея сложете тестото, покрийте го с кърпа и оставете на топло място за 2 часа. През това време направете плънката, нарязвайки продуктите, които сте решили да използвате, на малки кубчета.

Поръсете плота с брашно, сложете тестото, поръсете и него с малко брашно и разточете. Намажете повърхността с кетчуп, отгоре обилно разпределете плънката, навийте руло и го нарежете на парчета с остър нож.

Подмажете тава с олио и в нея подредете пиците, оформяйки повърхността им, за да заприличат на розички в готово състояние. Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 35 минути (на средното положение на фурната). След това увеличете градусите на 200 и печете още 5 минути.

Кашкавалът може да бъде част от плънката или да го поръсите отгоре настърган към края на печенето на пиците.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пица на тиган с картофен блат Пица на тиган с картофен блат
  • Панирани кашкавалки с колбас Панирани кашкавалки с колбас
  • Питки с плънка от омлет и колбас Питки с плънка от омлет и колбас
  • Наденички в царевично тесто Наденички в царевично тесто
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пици - розички

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пици - розички
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 11:26
    Коментирайте "Пици - розички"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Пици
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Тутманик
  • Как да използваме плоча за пица
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Хрупкава двойна пица на тиган
  • Диета Карнивор - основана единствено на месо
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 19 часа и 39 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2175 дни, 23 часа и 50 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 23 часа и 30 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 14 часа и 31 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 14 часа и 42 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 14 часа и 49 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОСТРОВИТ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C ОВКУСЕН 200 г

ВИНОЦЕТИ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - НЕФИЛТРИРАН 500 мл

АКСИВЕН МУЛТИВИТАМИНИ С ПРОБИОТИЦИ И ЖЕНШЕН таблетки * 60

ПРОКЪЛНАТИТЕ - ХАРПЪР Л. УУДС - СИЕЛА

ПРОПОЛИСОВА ТИНКТУРА ВОДЕН РАЗТВОР 30 мл ЗДРАВНИЦА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ОРОФАР спрей 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 11:16:49

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 11:16:11

ЕНТЕРОЛ прах за перорална суспензия 250 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 11:09:17

ЛОГЕСТ 0,02 мг / 0,075 мг обвити таблетки * 21

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 11:07:53

ВИТАМИН C - ЦИТРОВИТ таблетки 500 мг * 20 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 11:06:38
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival