Наденички в царевично тесто

Необходими продукти:
80 грама царевично брашно
60 грама пшенично брашно
25 грама захар
малко сол
щипка черен пипер
2 чаени лъжици бакпулвер
1 яйце
100 милилитра прясно мляко
6 наденички
мазнина за пържене (зехтин)
малко брашно
Начин на приготвяне:
Разбийте с помощта на миксер двата вида брашно, подправките, яйцето и млякото. Трябва да се получи гладко тесто (подобно на това за палачинки, но по-гъсто). Нанижете надениците (да са сухи) на шишчета, потопете ги в сместа, оваляйте в малко брашно и изпържете в нагорещената мазнина (в дълбок съд) до златисто (около 3 минути). Получава се невероятно вкусно. Може да поднесете като предястие, да бъде част от празничната трапеза за рожден ден или по друг повод.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 M МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Консервирана царевица (кочани)
- Запечен боб с наденица и чесън
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
- Тутманик
- Соя
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
Коментари към Наденички в царевично тесто