Наденички в царевично тесто
Необходими продукти:
80 грама царевично брашно
60 грама пшенично брашно
25 грама захар
малко сол
щипка черен пипер
2 чаени лъжици бакпулвер
1 яйце
100 милилитра прясно мляко
6 наденички
мазнина за пържене (зехтин)
малко брашно
Начин на приготвяне:
Разбийте с помощта на миксер двата вида брашно, подправките, яйцето и млякото. Трябва да се получи гладко тесто (подобно на това за палачинки, но по-гъсто). Нанижете надениците (да са сухи) на шишчета, потопете ги в сместа, оваляйте в малко брашно и изпържете в нагорещената мазнина (в дълбок съд) до златисто (около 3 минути). Получава се невероятно вкусно. Може да поднесете като предястие, да бъде част от празничната трапеза за рожден ден или по друг повод.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
БИОТИНА ЛОСИОН ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ С ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН B7 250 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 GM СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО КАПУЧИНО
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за домашен бахур
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Наденички в царевично тесто