Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
Необходими продукти:
200 грама подходящ колбас по ваш избор
1 глава лук
200 милилитра доматен сос
сол, смлян черен пипер, босилек, чесън на прах
тесто за пица
300 грама пеперони
350 грама моцарела
100 грама проволоне
1 яйце
Начин на приготвяне:
Нарежете колбаса на парчета, изпържете в олио и извадете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Лука нарежете на ситно и изпържете, докато омекне и придобие румен оттенък.
В малка тенджера смесете доматения сос и подправките. Поставете съда на среден огън и разбърквайте, докато съдържанието му се сгорещи, след което свалете от котлона и охладете.
Разделете тестото на 4 равни части.
Всяка от тях разточете под формата на кръг с диаметър 18-20 милиметра. По половината от повърхността сложете по една пълна лъжица от охладения доматен сос и разпределете равномерно. Върху него в едната половина от тестото подредете парченца пържен колбас, пеперони и поръсете с пържен лук и настърганите сирена.
Затворете тестото, оформяйки кръг и прищипете краищата му.
Намажете с разбитото яйце и изпечете пиците в продължение на 20 минути във фурната.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ИГРАЧКА - ПИЦА 77022
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ПРОДУКТИ ЗА ПИЦА 13974
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ - ПИЦА 10167
БИГДЖИГС ПИЦА С ДЪРВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ BJ457
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тънките пици са по-калорични
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да използваме плоча за пица
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена