Мини калцоне с пеперони и рикота

Необходими продукти:
- 800 грама тесто за пица
- брашно за поръсване на плота
- 1 чаена чаша доматен сос за пица
- 1 чаена чаша рикота
- 1/2 чаена чаша пеперони
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
Разделете тестото на 4 равни части, всяка премесете отделно и разточете.
Намажете с доматения сос (като оставите борд от поне 2 сантиметра от краищата). Отгоре сложете рикота, парченца пеперони и поръсете с моцарела.
Затворете пицата през средата и намажете сгънатия край с вода. След това навийте краищата, за да затворите пицата.
Сложете в тава върху хартия за печене и намажете обилно със зехтин, посолете с кристалчета качествена сол. Направете няколко разреза отгоре и опечете за 20 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Здравословна черна пица
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Бърза пица на тиган
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Пица капрезе с блат от тортила питка
- Калцоне с Моцарела и зеленчуци
- Бърза пица без месене
Коментари към Мини калцоне с пеперони и рикота