Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Мини калцоне с пеперони и рикота

Мини калцоне с пеперони и рикота

Мини калцоне с пеперони и рикота - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама тесто за пица
  • брашно за поръсване на плота
  • 1 чаена чаша доматен сос за пица
  • 1 чаена чаша рикота
  • 1/2 чаена чаша пеперони
  • 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса.

Разделете тестото на 4 равни части, всяка премесете отделно и разточете.

пица калцоне

Намажете с доматения сос (като оставите борд от поне 2 сантиметра от краищата). Отгоре сложете рикота, парченца пеперони и поръсете с моцарела.

пица калцоне

Затворете пицата през средата и намажете сгънатия край с вода. След това навийте краищата, за да затворите пицата.

Сложете в тава върху хартия за печене и намажете обилно със зехтин, посолете с кристалчета качествена сол. Направете няколко разреза отгоре и опечете за 20 минути.

пица калцоне

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съвети