Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Калцоне с тиквички, маслини и моцарела

Калцоне с тиквички, маслини и моцарела

Калцоне с тиквички, маслини и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама брашно
  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 4 супени лъжици зехтин (2 за тестото и 2 за плънката)
  • 200 милилитра топла вода
  • сол на вкус
  • 4 топчета моцарела
  • 1/2 тиквичка
  • 100-150 грама пълнени маслини с лимон
  • 1 чаена лъжица сух риган
  • 1 жълтък

 

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното в купа, добавете маята и сол на вкус. Налейте зехтина, водата и замесете еднородно гладко тесто. Сложете го в купата, покрийте с кърпа и оставете на топло място за половин час, за да втаса.

Измийте тиквичката, подсушете я и нарежете половината от нея на сламки, които запържете в зехтин, подсолете и поръсете с ригана.

Нарежете моцарелата и маслините.

Когато тестото втаса, разделете го на шест равни части, всяка от които разточете под формата на кръг с диаметър около 15 сантиметра.

Върху половината от основата сложете от тиквичките, върху тях маслини, а най-отгоре - кръгчета моцарела. Затворете плънката със свободната част и прищипете краищата. По същия начин пригответе и останалото тесто.

Подредете пиците в намазнена тава и оставете за 10 минути. След това намажете повърхността им с разбит жълтък и изпечете във фурната, която преди това сте сгорещили до 200 градуса (до златисто).

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияДиети