Калцоне с тиквички, маслини и моцарела
Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 1 чаена лъжица суха мая
- 4 супени лъжици зехтин (2 за тестото и 2 за плънката)
- 200 милилитра топла вода
- сол на вкус
- 4 топчета моцарела
- 1/2 тиквичка
- 100-150 грама пълнени маслини с лимон
- 1 чаена лъжица сух риган
- 1 жълтък
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете маята и сол на вкус. Налейте зехтина, водата и замесете еднородно гладко тесто. Сложете го в купата, покрийте с кърпа и оставете на топло място за половин час, за да втаса.
Измийте тиквичката, подсушете я и нарежете половината от нея на сламки, които запържете в зехтин, подсолете и поръсете с ригана.
Нарежете моцарелата и маслините.
Когато тестото втаса, разделете го на шест равни части, всяка от които разточете под формата на кръг с диаметър около 15 сантиметра.
Върху половината от основата сложете от тиквичките, върху тях маслини, а най-отгоре - кръгчета моцарела. Затворете плънката със свободната част и прищипете краищата. По същия начин пригответе и останалото тесто.
Подредете пиците в намазнена тава и оставете за 10 минути. След това намажете повърхността им с разбит жълтък и изпечете във фурната, която преди това сте сгорещили до 200 градуса (до златисто).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тънките пици са по-калорични
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Здравословна черна пица
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Калцоне с тиквички, маслини и моцарела