Калцоне със сусамен блат
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 9 супени лъжици сусам
- 3 супени лъжици ленено семе
- 2 супени лъжици кокосово брашно
- 1 супена лъжица хуск
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
За плънката:
- доматено пюре
- риган
- твърдо бяло сирене
- бекон
- маслини
- гъби
- сирене пармезан или грана падано
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 250 градуса, за да загрее.
Смелете сусама и лененото семе в робот или мелничка.
В купа разбийте двете яйца и добавете смлените семена. Разбъркайте добре, след това добавете хуска, солта и кокосовото брашно и смесете всички съставки.
Застелете тава с хартия за печене и прехвърлете полученото тесто върху хартията. Намокрете ръцете си и внимателно разпределете тестото по дъното на цялата тава.
Намажете половината от блата с доматеното пюре, поръсете с риган и разпределете плънката. Ненамазаната половина от блата обърнете с помощта на хартията за печене върху плънката и запечатайте двата края внимателно.
Изпечете за 15 минути във фурната.
Рецептата е предоставена от блогърката Дени, за която ви разказваме повече ТУК.
За framar.bg: Данна Панджарова
Автор: Дени (HealthyWithDeni)
Снимка: Личен архив
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Калцоне Болонезе
- Калцоне с шунка, сирена и домати
- Калцоне с гъби, лук и доматен сос с риган
- Калцоне от готово тесто със спанак, сирена и чесън
- Калцоне с пилешко, зелен лук и спанак
- Калцоне със сирене и чесън
- Калцоне с тиквички, маслини и моцарела
- Пица Калцоне с плънка с пилешко и сос Бъфало
Коментари към Калцоне със сусамен блат