Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Калцоне Болонезе

Калцоне Болонезе

Калцоне Болонезе - изображение

Необходими продукти:


за тестото


  • 500 грама брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • 250 милилитра топла вода
  • по една щипка сол и захар
  • 3 супени лъжици зехтин


за пълнежа


  • 1 главичка лук
  • 3 настъргани домата
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 3 листенца пресен риган
  • 2 листенца пресен босилек
  • щипка чубрица
  • щипка захар
  • 300 грама телешка кайма
  • сол, черен пипер, кимион
  • 1 настърган морков
  • 1 настъргана скилидка чесън
  • 5 грама червен пипер
  • разтопено масло за намазване


Начин на приготвяне:


В купа смесете брашното със сухата мая. Към водата прибавете захарта, солта и зехтина. Комбинирайте продуктите и замесете тесто. Изчакайте го да втаса и разделете на две части. През това време направете соса. Загрейте зехтин в тиган и запържете лука до златисто.

Прибавете доматите, пастата, нарязан пресен риган, босилек и чубрицата. Добавете захарта и каймата. Раздробете я с бъркалка и я подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса. Сложете моркова, чесъна и червения пипер. Налейте 2-3 супени лъжици и задушете сместа за 10 минути.

Охладете и оставете настрана. Разточете от тестото два блата и в средата на всеки разпределете от соса. Сгънете на две и притиснете краищата. Подредете пиците една до друга в тава, застлана с лист пергамент. Загрейте фурната на 200 градуса, намажете калцонето с разтопено масло и запечете за 30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.thesun.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти