Калцоне Болонезе
Необходими продукти:
за тестото
- 500 грама брашно
- 1 пакетче суха мая
- 250 милилитра топла вода
- по една щипка сол и захар
- 3 супени лъжици зехтин
за пълнежа
- 1 главичка лук
- 3 настъргани домата
- 2 супени лъжици доматена паста
- 3 листенца пресен риган
- 2 листенца пресен босилек
- щипка чубрица
- щипка захар
- 300 грама телешка кайма
- сол, черен пипер, кимион
- 1 настърган морков
- 1 настъргана скилидка чесън
- 5 грама червен пипер
- разтопено масло за намазване
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното със сухата мая. Към водата прибавете захарта, солта и зехтина. Комбинирайте продуктите и замесете тесто. Изчакайте го да втаса и разделете на две части. През това време направете соса. Загрейте зехтин в тиган и запържете лука до златисто.
Прибавете доматите, пастата, нарязан пресен риган, босилек и чубрицата. Добавете захарта и каймата. Раздробете я с бъркалка и я подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса. Сложете моркова, чесъна и червения пипер. Налейте 2-3 супени лъжици и задушете сместа за 10 минути.
Охладете и оставете настрана. Разточете от тестото два блата и в средата на всеки разпределете от соса. Сгънете на две и притиснете краищата. Подредете пиците една до друга в тава, застлана с лист пергамент. Загрейте фурната на 200 градуса, намажете калцонето с разтопено масло и запечете за 30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thesun.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Калцоне със сусамен блат
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Сос болонезе
- Питки със сос болонезе
- Баница с плънка от сос болонезе
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Пълнени печурки Болонезе
- Спагети Болонезе с пармезан
- Вегетарианска паста Болонезе
Коментари към Калцоне Болонезе