Баница с плънка от сос болонезе
Необходими продукти:
250 грама кайма смес
1 настърган морков
1 малка глава лук (нарязана на ситно)
1 - 2 намачкани скилидки чесън
140 грама доматено пюре
1 лист бутер тесто
2 супени лъжици зехтин
1 яйце за намазване
сол, пипер и орегано на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и в него запържете нарязания лук в продължение на 1 - 2 минути.
След това добавете каймата, настъргания морков, чесъна, подправете на вкус. Разбъркайте всичко добре и пържете 6 - 8 минути.
Прибавете доматеното пюре и ореганото, разбъркайте, намалете котлона и задушете за 5 - 6 минути. Сосът е готов, свалете от огъня.
Разстелете тестото върху плот, посипан с брашно, сложете плънката в средата, оставяйки около 5 - 6 сантиметра свободно пространство отстрани и разрежете краищата, както е показано на снимката по-долу.
След това "завийте" плънката с тестото, може да оформите плитка.
Намажете повърхността с разбито яйце и поръсете със сушено орегано.
Подставете баницата в загрята до 170 градуса фурна за около 15 - 20 минути. Поднесете с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
Коментари към Баница с плънка от сос болонезе