Вегетарианска паста Болонезе
Обичате ли спагети Болонезе? Ако отговорът е "да", но сте решили по една или друга причина да намалите или спрете консумацията на месо, не е нужно да се отказвате от любимите си спагети. Пригответе ги с леща!
Необходими продукти:
- 10 грама сушени манатарки
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 морков, нарязан
- 1 малка чушка, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 люта червена чушка, нарязана на ситно
- 2 чаени лъжици риган
- 400 грама кафява леща - сварена
- 400 грама фетучини (или друга паста по избор)
- магданоз за сервиране
- пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Сложете гъбите в малка купичка и полейте с 1/2 чаена чаша гореща вода. Оставете да се накиснат 10 минути, прецедете, като запазите отделената вода, а гъбите нарежете на ситно.
Лука, моркова и чушката нарежете в кухненски робот, докато станат малки по размер еднакви парченца.
Загрейте в тиган олио и изпържете зеленчуците, докато омекнат, за близо 5 минути. Добавете чесъна, лютата чушка, ригана и манатарките. Гответе 2-3 минути и прибавете лещата, доматите, течността от накиснатите манатарки и изчакайте сместа да заври. Намалете температурата и оставете сосът да къкри 15- 20 минути, докато леко се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Междувременно сварете пастата в подсолена вода, според указанията на пакета.
Отцедете и сложете при соса.
Разбъркайте да се комбинират и гарнирайте с пармезан и магданоз.
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Сос болонезе
- Питки със сос болонезе
- Баница с плънка от сос болонезе
- Пълнени печурки Болонезе
- Спагети Болонезе с пармезан
- Калцоне Болонезе
- Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Пълнени печени пиперки със сирене и болонезе
Коментари към Вегетарианска паста Болонезе