Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал

Необходими продукти:
за палачинките
- 350 грама брашно
- 150 милилитра прясно мляко
- 4 яйца
- по една щипка сол и захар
- 1 чаена лъжичка зехтин
за Болонезе соса
- 300 грама доматена паста
- щипка захар
- сол, черен пипер
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 2 моркова, обелени и нарязани
- 400 грама кайма
- кимион на вкус
- 1 чаена лъжичка сух риган
- щипка ронена чубрица
за Бешамеловия сос
- 100 грама брашно
- 500 милилитра прясно мляко
- сол според вкуса ви
- 40 грама краве масло
- 1 супена лъжица цедено мляко
- 150 грама кашкавал, нарязан фино
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата, смесени с прясното мляко, солта и захарта. Пресейте брашното към сместа и добавете зехтина. Разбъркайте до хомогенност, загрейте тиган, предварително намаслен, загребете от тестото с черпак и оформете палачинка. Пригответе останалите по същия начин и подредете в чиния.
В друг съд загрейте доматената паста, добавете захарта, солта и черния пипер. Прибавете лука, морковите, каймата, ригана и чубрицата. Подправете с кимион и разбъркайте. След 15 минути свалете от котлона и охладете соса.
В тенджера сгорещете маслото, запържете брашното и разредете с прясното мляко. Подсолете и прибавете цеденото мляко. Бъркайте докато сместа се сгъсти и охладете. Вземете палачинка. В средата на всяка разпределете по една супена лъжица от месния сос.
Загърнете краищата като пликче и подредете в намаслена тавичка.
Пригответе всички палачинки по този начин. Върху всяка разпределете млечен сос и покрийте с нарязан кашкавал. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 25 минути. Охладете, разпределете палачинките в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: ChefClub.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ 190 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
Коментари към Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал