Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал
Необходими продукти:
за палачинките
- 350 грама брашно
- 150 милилитра прясно мляко
- 4 яйца
- по една щипка сол и захар
- 1 чаена лъжичка зехтин
за Болонезе соса
- 300 грама доматена паста
- щипка захар
- сол, черен пипер
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 2 моркова, обелени и нарязани
- 400 грама кайма
- кимион на вкус
- 1 чаена лъжичка сух риган
- щипка ронена чубрица
за Бешамеловия сос
- 100 грама брашно
- 500 милилитра прясно мляко
- сол според вкуса ви
- 40 грама краве масло
- 1 супена лъжица цедено мляко
- 150 грама кашкавал, нарязан фино
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата, смесени с прясното мляко, солта и захарта. Пресейте брашното към сместа и добавете зехтина. Разбъркайте до хомогенност, загрейте тиган, предварително намаслен, загребете от тестото с черпак и оформете палачинка. Пригответе останалите по същия начин и подредете в чиния.
В друг съд загрейте доматената паста, добавете захарта, солта и черния пипер. Прибавете лука, морковите, каймата, ригана и чубрицата. Подправете с кимион и разбъркайте. След 15 минути свалете от котлона и охладете соса.
В тенджера сгорещете маслото, запържете брашното и разредете с прясното мляко. Подсолете и прибавете цеденото мляко. Бъркайте докато сместа се сгъсти и охладете. Вземете палачинка. В средата на всяка разпределете по една супена лъжица от месния сос.
Загърнете краищата като пликче и подредете в намаслена тавичка.
Пригответе всички палачинки по този начин. Върху всяка разпределете млечен сос и покрийте с нарязан кашкавал. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 25 минути. Охладете, разпределете палачинките в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: ChefClub.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
Коментари към Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал