Палачинките на баба
    Необходими продукти:
- 3 големи яйца със стайна температура
 - 2 чаени чаши прясно мляко със стайна температура
 - 1 3/4 чаени чаши брашно
 - 1/2 чаена лъжичка сол
 - 5 супени лъжици безсолно масло, разтопено
 - масло за подмазване на тигана
 
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашното и солта в голяма купа.
 - Разбийте яйцата в средно голяма купа и добавете прясното мляко.
 - Прехвърлете яйчената смес в купата с брашното и разбъркайте добре до гладка консистенция.
 - Прибавете маслото, отново разбъркайте и приберете палачинковата смес в хладилник за минимум 2 часа. Тя трябва да е с гъстотата на боза, така че добавете още мляко или брашно, ако е необходимо.
 - Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън и го намажете с масло.
 - Изсипете 1/3 чаена чаша от тестото в тигана и леко го наклонете, за да се разпредели равномерно.
 - Печете около минута, докато горната страна на палачинката изсъхне, а отдолу се образуват златисто кафяви петна.
 - Обърнете я с помощта на шпатула и печете още близо 45 секунди до златисто кафяв цвят.
 - Прехвърлете палачинката в чиния и я покрийте.
 - Повторете с останалото тесто, като подмазвате тигана с масло на всеки 2 или 3 палачинки.
 - Сервирайте палачинките топли със сладко, мед, сирене или друго по избор.
 
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
 - Разни
 - Палачинки без яйца
 - Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
 - Палачинки без брашно с крема сирене
 - Как да си направим цветни палачинки с натурални бои
 - Палачинки с моркови и банан
 - Шоколадови палачинки
 - Палачинки с кокосово мляко
 - Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
 - Рецепти за палачинки с царевично брашно
 - Палачинково руло със сос от сирена, тиквички и босилек
 
Коментари към Палачинките на баба