Спаначени палачинки с месна плънка

Необходими продукти
За палачинките:
- 500 милилитра прясно мляко
- 60 грама пресен спанак
- 2 чаени лъжица захар
- 2 яйца
- 250 грама брашно
- 1 супена лъжица олио
- 1 чаена лъжица сол
За плънката:
- 2 стръка пресен босилек
- 150 грама лук
- 1 чаена лъжица смес от различни видове смлян пипер
- 2 скилидки чесън
- 300 грама месо по ваш избор
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Първо се заемете с плънката. Накълцайте месото, лука и чесъна нарежете на ситно.
Сгорещете олиото на средна температура и запържете в него месото, чесъна и лука в продължение на 10 минути. Прибавете солта, ситно нарязания пресен босилек, микса от смлян пипер и нека всичко се приготвя още няколко минути, като разбърквате.
Оставете плънката за момента, ред е на палачинките.
Нарежете спанака и го залейте с половината от прясното мляко. Бланширайте листата за минута и половина.
Останалото мляко разбийте с яйцата, прибавете солта, захарта и брашното.
Ще се получи гъста еднородна смес, която смесете със спанака. Тестото е готово.
Изпечете палачинки от него в нагорещен тиган (около минута и половина от всяка страна са достатъчни).
Затоплете готовата плънка и сложете по 1 супена лъжица от нея в единия край на всяка палачинка.
Навийте, оформяйки рула. Получават се 12 палачинки от посочените количества продукти.
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Запеканка от спанак с яйца
- Палачинките на баба
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
Коментари към Спаначени палачинки с месна плънка