Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запечен спанак с кашкавал

Запечен спанак с кашкавал

Запечен спанак с кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пресен спанак
  • 3 скилидки чесън
  • 100 грама кашкавал
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • 5 супени лъжици краве масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • подправки

 

Начин на приготвяне:


Измийте листата спанак, почистете ги от стъблата и грубите твърди участъци.

Налейте вода в тенджера и поставете върху котлона. Настържете кашкавала, чесъна накълцайте.

Когато водата започне да завира, подсолете на вкус.

Налейте зехтина в тиган и добавете няколко лъжички масло.

Когато течността в тенджерата кипне, изсипете в нея спанака за 5 минути.

Междувременно сложете останалото масло в тигана върху котлона и нека се разтопи. Прибавете брашното, разбъркайте старателно, налейте прясното мляко и бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти.

Отцедете спанака от водата, докато с другата ръка бъркате соса, който подправете със сол, индийско орехче и черен пипер. Свалете съда от котлона и включете фурната да загрява на 190 градуса.

Накълцайте спанака ситно, изсипете го в тиган със зехтина, добавете чесъна и пържете 3-4 минути. Смесете със соса и разпределете във форми. Поръсете с кашкавал (предварително настърган) и запечете за 7-10 минути в горещата фурна.

Поднесете ястието горещо!

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...РецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайл