Запечен спанак с кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм пресен спанак
- 3 скилидки чесън
- 100 грама кашкавал
- 400 милилитра прясно мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 5 супени лъжици краве масло
- 2 супени лъжици зехтин
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте листата спанак, почистете ги от стъблата и грубите твърди участъци.
Налейте вода в тенджера и поставете върху котлона. Настържете кашкавала, чесъна накълцайте.
Когато водата започне да завира, подсолете на вкус.
Налейте зехтина в тиган и добавете няколко лъжички масло.
Когато течността в тенджерата кипне, изсипете в нея спанака за 5 минути.
Междувременно сложете останалото масло в тигана върху котлона и нека се разтопи. Прибавете брашното, разбъркайте старателно, налейте прясното мляко и бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти.
Отцедете спанака от водата, докато с другата ръка бъркате соса, който подправете със сол, индийско орехче и черен пипер. Свалете съда от котлона и включете фурната да загрява на 190 градуса.
Накълцайте спанака ситно, изсипете го в тиган със зехтина, добавете чесъна и пържете 3-4 минути. Смесете със соса и разпределете във форми. Поръсете с кашкавал (предварително настърган) и запечете за 7-10 минути в горещата фурна.
Поднесете ястието горещо!
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Царевична запеканка със спанак
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Зелен ориз със зехтин и чесън
- Солени мъфини с тиквички и спанак
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Спаначени палачинки с месна плънка
Коментари към Запечен спанак с кашкавал