Запечен спанак с кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм пресен спанак
- 3 скилидки чесън
- 100 грама кашкавал
- 400 милилитра прясно мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 5 супени лъжици краве масло
- 2 супени лъжици зехтин
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте листата спанак, почистете ги от стъблата и грубите твърди участъци.
Налейте вода в тенджера и поставете върху котлона. Настържете кашкавала, чесъна накълцайте.
Когато водата започне да завира, подсолете на вкус.
Налейте зехтина в тиган и добавете няколко лъжички масло.
Когато течността в тенджерата кипне, изсипете в нея спанака за 5 минути.
Междувременно сложете останалото масло в тигана върху котлона и нека се разтопи. Прибавете брашното, разбъркайте старателно, налейте прясното мляко и бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти.
Отцедете спанака от водата, докато с другата ръка бъркате соса, който подправете със сол, индийско орехче и черен пипер. Свалете съда от котлона и включете фурната да загрява на 190 градуса.
Накълцайте спанака ситно, изсипете го в тиган със зехтина, добавете чесъна и пържете 3-4 минути. Смесете със соса и разпределете във форми. Поръсете с кашкавал (предварително настърган) и запечете за 7-10 минути в горещата фурна.
Поднесете ястието горещо!
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначен огретен със сирене
- Боб на фурна с домати и спанак
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Салати от булгур и спанак
Коментари към Запечен спанак с кашкавал