Framar.bg 0
В целия сайт
В целия сайт
Е-аптека
Продукти
Медия
Здравни новини
Любопитно
Интервюта
Презентации
Научни публикации
Видео
Анкети
Енциклопедия
Заболявания
Симптоми
Анатомия
Алтернативна медицина
Медицински изследвания
Лечения
Физиология
Патология
Ботаника
Микробиология
Медицински журнал
Фармакологични групи
Справочник
Специалисти
Здравни заведения
Образование
Спорт и туризъм
Аптеки
Здравни организации
Нормативни актове
Производители
Кл. пътеки
Здравни проблеми
История
Хранене
Храни и ястия
Хранителни съставки
Хранене при
Диети
Рецепти
Е-тата в храните
Съвети
Lifestyle
Спорт
Психология
Соц. дейности
Интерактивни
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Клинични пътеки Нормативни актове Производители Образование Спорт и туризъм Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Партньори Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Първа част

Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Първа част

от 11 ное 2016г., обновено на 14 окт 2017г.
Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Първа част - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

За да направим вкусни палачинки, са необходими не само желание и малко практика, но и трябва да знаем някои тънкости по време на приготвянето, които ще дадат перфектен краен продукт.

Всъщност, принципът е един и същ: забъркваме тесто, което изпичаме на тиган. Но не бива да пренебрегваме следните нюанси...

1. Какъв тиган да използваме?

Чугуненият вариант е изпробван във времето и се е доказал като най-подходящ за печенето на палачинки, защото се нагрява равномерно и задържа задълго топлината. Дебелото дъно дава възможност на тестото да се изпече добре. Благодарение на порестата повърхност на такъв съд, се образува маслен слой, който не позволява тестото да се залепи за тигана и да прегори.

Не се препоръчва измиването на чугунения тиган, достатъчно е само почистване. За целта налейте олио и поръсете 1 супена лъжица едра сол. След това калцинирайте (нагрейте продължително), оставете да се охлади и тогава избършете старателно с хартия или суха кърпа. Ако е необходимо, повторете процедурата.

Минусът на този съд е неговото тегло. Съвременните изделия с незалепващо покритие са по-практични, но основното при печенето на палачинки е дъното да бъде дебело, стените ниски, а дръжката - дълга и удобна.

2. Как да направим подходящо тесто?

Съществуват множество рецепти за приготвянето на тесто за палачинки. Коя от тях ще изберете е въпрос на вкус, но всички те имат един основен продукт и това е брашното. То трябва да бъде пресято. Така не само ще почистите от бучки и примеси, но ще го наситите с въздух, което е от значение за получаването на леко и пухкаво тесто.

По отношение на яйцата и млякото трябва да кажем, че е най-добре те да бъдат със стайна температура, затова ги извадете от хладилника известно време, преди да се заемете с направата на тестото.

Препоръчително е жълтъците и белтъците да се разбиват поотделно. Белтъците, превърнати в пухкава пяна, се добавят последни в тестото, за да може то да стане "дантелено".

Брашното се изсипва постепенно и внимателно при непрекъснато бъркане. Разбира се, първо е необходимо да се смесят течните съставки.

Не забравяйте да сложите и щипка сол, дори да сте решили да правите сладки палачинки. Тя придава интересен и наситен вкус.

Друг тънък момент е използването на мъничко олио. Така тестото по-малко ще се лепи по дъното на съда и по-рядко ще се налага да подмазвате тигана.

Признак за правилно прясно замесено тесто е появата на малки мехурчета по повърхността му, които постепенно изчезват.

3. Каква трябва да бъде консистенцията на тестото?

Тук е важно правилото за златната среда: тестото не бива да бъде нито много гъсто, нито прекалено течно. Идеалната консистенция е наподобяващата течна заквасена сметана или гъста течна.
Тестото да не се разтича в тигана нито бързо, нито бавно. Съответно, в единия случай е необходимо да се добави още брашно, а в другия - разредете с топла вода (тя не само подобрява плътността, но и повлиява добре вкуса на готовите палачинки).

4. Как и с какво да намазваме тигана?

За намазване на дъното на съда може да използвате слънчогледово олио, краве или топено масло, сланина или друга животинска мазнина. За да разпределите избрания продукт равномерно, може да заложите на половин глава лук или разрязан на две суров картоф, които забодете на вилица. Разбира се, днес на пазара се предлагат и удобни за тази цел силиконови четки.
Който и "помощник" да изберете, важно е да нанесете мазнината не само по дъното на тигана, но и по неговите стени.

5. Как и колко тесто да налеем в съда?

От количеството тесто, което се сложи в тигана, зависят дебелината и вкусовите качества на палачинките. Необходимо е да съобразите обема на черпака, който ще използвате, с размера на тигана и да намерите тяхното идеално съотношение.
Например, за среден тиган с диаметър на дъното от 20 сантиметра 1 черпак, побиращ 140 милилитра тесто, е напълно достатъчно количество.

Най-разпространените начини за наливане на тестото са два: в средата на съда или започвайки откъм единия повдигнат край на тигана. И в двата случая трябва да разпределите сместа равномерно. За целта бързо и старателно накланяйте леко тигана във всички страни, правейки движения по посока на часовниковата стрелка.

Втора част

Снимки: kitchenmag.ru

Още по темата:
  • Палачинки без яйца Палачинки без яйца
  • Мини палачинки с домашно ягодово сладко Мини палачинки с домашно ягодово сладко
  • Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
  • Палачинките на баба Палачинките на баба
5.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
37.00лв.

АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.

ОСТРОВИТ ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1000 г ОВКУСЕНИ
49.95лв.

ОСТРОВИТ ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1000 г ОВКУСЕНИ

АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
36.00лв.

АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

Нов
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
33.00лв.

БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

Нов

Коментари към Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Първа част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Първа част
    www.framar.bg 
    на 30 March 2023 в 14:14
    Коментирайте "Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Първа част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Палачинки без яйца
  • Мини палачинки с домашно ягодово сладко
  • Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
  • Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
  • Палачинките на баба
  • Рецепти за палачинки с царевично брашно
  • 11 апетитни плънки за палачинки - 1 част
  • Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
  • Оригинални американски палачинки
  • Палачинки със суроватка вместо мляко

ЗДРАВЕН ФОРУМ

Данъчни облекчения за деца под 18 години - подаване през НАП - 2023 година

преди 24 дни, 3 часа и 10 мин.

Леко горчив вкус на брюкселско зеле

преди 30 дни, 18 часа и 24 мин.

Модели акупресурни постелки / килимчета / за вашето здраве

преди 59 дни, 17 часа и 44 мин.

Кой е Jordan Tristan Walker от Pfizer и наистина ли съществува?

преди 61 дни, 23 часа и 48 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

продавам PLAQUENIL 200 mg

преди 62 дни, 18 часа и 51 мин.

Търся OZARA ACTIV и TERRA OXY - добавките на професор Жеко Ганев от Стара Загора

преди 71 дни, 14 часа и 40 мин.

Продавам Brimica Genuair 340/12

преди 77 дни, 18 часа и 5 мин.

Продавам Procarbazine hodpro 50 mg

преди 77 дни, 18 часа и 9 мин.
Всички
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

АНКЕТА

Ще разчитате ли на пенсията когато остареете

Виж резултатите
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2023 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.Научете повечеРазбрах