Лимонови палачинки със сирене и боровинки
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 2 супени лъжици захар
- щипка сол
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 яйца, леко разбити
- 1/2 чаена чаша сирене, натрошено
- кората на 1 лимон, ситно настъргана
- 2 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
- 1 чаена чаша пресни боровинки
- масло за тигана
За гарниране:
- мед
- масло
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, содата, бакпулвера, захарта и солта. Разбъркайте и заделете.
- В по-малка купа комбинирайте ваниловия екстракт, прясното мляко, яйцата, сиренето, лимоновите кори и прясно изцедения лимонов сок.
- Добавете мокрите към сухите съставки и разбъркайте до хомогенна смес.
- Прибавете боровинките и отново разбъркайте.
- Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън и го подмажете с масло.
- Изсипете 1/2 чаена чаша от сместа и печете около 3 минути, докато ръбчетата започнат да се втвърдяват.
- Обърнете и печете още 1-2 минути. Повторете с останалото тесто.
- Поднесете палачинките топли, гарнирани с мед и масло.
Да ви е сладко!

Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКЕМИЛА БИО ЕКСФОЛИАНТ ЗА СКАЛП 125 мл
БЕТЪР МИ БЛЕНД 250 г
МЕЛЛИ ТОНИК * 2
МЕЛЛИ ТОНИК * 14
АБОКА ЛЕНОДИАР ПЕДИАТРИК саше * 12
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Палачинки без яйца
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Отглеждане на лимон
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Как да свалим високата температура с лимон
Коментари към Лимонови палачинки със сирене и боровинки