Палачинки с мас, лук, бекон и медена заливка
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 450 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжица сол
- 4 белтъка
- 4 стръка зелен лук - използвайте само бялата част, нарязана на ситно
- 80 грама твърд кашкавал
- 80 грама свинска мас - разтопена
- 20 грама разтопено масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 8 тънки резена бекон
за медения сос:
- 80 грама мед
- 80 грама масло
- 1-2 чаени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Брашното, солта и млякото комбинирайте в купа.
Белтъците разбийте с миксер до меки върхове и ги прехвърлете към сместа с брашно. Разбъркайте и добавете лука, настърган кашкавала и разтопената свинска мас.
Загрейте тиган и в него сложете зехтина и маслото. Когато се стопят започнете да печете дебели палачинки (слагайте около 1/3 чаена чаша от сместа за всяка палачинка). Прехвърлете ги в чиния и ги покрийте, за да запазите топлината им, докато приготвите останалите.
Запържете бекона, докато стане златист.
През това време разтопете маслото, меда и солта в касерола. Сервирайте палачинките полети с медената заливка и няколко резена бекон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
Коментари към Палачинки с мас, лук, бекон и медена заливка