Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинки с мас, лук, бекон и медена заливка

Палачинки с мас, лук, бекон и медена заливка

Палачинки с мас, лук, бекон и медена заливка - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 450 милилитра прясно мляко
  • 1 чаена лъжица сол
  • 4 белтъка
  • 4 стръка зелен лук - използвайте само бялата част, нарязана на ситно
  • 80 грама твърд кашкавал
  • 80 грама свинска мас - разтопена
  • 20 грама разтопено масло
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 8 тънки резена бекон

за медения сос:

  • 80 грама мед
  • 80 грама масло
  • 1-2 чаени лъжици сол

Начин на приготвяне:

Брашното, солта и млякото комбинирайте в купа.

Белтъците разбийте с миксер до меки върхове и ги прехвърлете към сместа с брашно. Разбъркайте и добавете лука, настърган кашкавала и разтопената свинска мас.

Загрейте тиган и в него сложете зехтина и маслото. Когато се стопят започнете да печете дебели палачинки (слагайте около 1/3 чаена чаша от сместа за всяка палачинка). Прехвърлете ги в чиния и ги покрийте, за да запазите топлината им, докато приготвите останалите.

Запържете бекона, докато стане златист.

През това време разтопете маслото, меда и солта в касерола. Сервирайте палачинките полети с медената заливка и няколко резена бекон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки