Шоколадови палачинки

Необходими продукти:
3 яйца
прясно мляко
2 с. л. захар
2 с. л. какао
2 чаши брашно (300 грама)
щипка сол
масло за подмазване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със солта и захарта, прибавете 1 чаша прясно мляко и разбъркайте. След това сложете брашното и отново разбъркайте. Започнете да добавяте мляко, докато получите течно тесто, без бучки. Отделете 1/3 от него, в останалата част сложете какаото и разбъркайте.
В добре загрят тиган, подмазан с масло, слагайте по малко от сместа с какаото, а с бялото тесто "нарисувайте" украса на палачинките. След това обърнете и изпечете и от другата страна.
Поднесете палачинките, навивайки ги така, че "шарката" да остане от външната страна.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Тутманик
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Палачинките на баба
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Шоколадови палачинки