Шоколадови палачинки
Необходими продукти:
3 яйца
прясно мляко
2 с. л. захар
2 с. л. какао
2 чаши брашно (300 грама)
щипка сол
масло за подмазване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със солта и захарта, прибавете 1 чаша прясно мляко и разбъркайте. След това сложете брашното и отново разбъркайте. Започнете да добавяте мляко, докато получите течно тесто, без бучки. Отделете 1/3 от него, в останалата част сложете какаото и разбъркайте.
В добре загрят тиган, подмазан с масло, слагайте по малко от сместа с какаото, а с бялото тесто "нарисувайте" украса на палачинките. След това обърнете и изпечете и от другата страна.
Поднесете палачинките, навивайки ги така, че "шарката" да остане от външната страна.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Палачинки без яйца
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Тутманик
- Студено мляко с шоколад
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
Коментари към Шоколадови палачинки