Канелони със сос болонезе и кашкавал
Необходими продукти:
500 грама паста канелони
500 грама кайма по ваш избор
400 грама доматено пюре
1 глава лук
200 грама кашкавал
1 супена лъжица сухо червено вино по желание
зехтин, сол, черен пипер и листа пресен босилек на вкус
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на соса.
Обелете, нарежете ситно лука и го изпържете в зехтин. Прибавете каймата, разбийте я на малки частици с помощта на лопатка и подправете на вкус.
Когато бъде почти готова, сложете доматеното пюре (или настъргани домати), накрая и листенца босилек.
Може да налеете и лъжица сухо червено вино, ако желаете. Сосът трябва да е течен.
Подмажете подходяща тава със зехтин и в нея подредете канелоните. Залейте ги със соса, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете при 180 градуса, като предварително загреете фурната.
Около 20 минути са достатъчни, за да се изпече ястието.
Украсете с босилек и поднесете с чаша червено вино.
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Канелони с пилешко, гъби и бешамелов сос
- Канелони с кайма, лапад и спанак с доматен сос и кашкавал
- Сос болонезе
- Питки със сос болонезе
- Баница с плънка от сос болонезе
- Пълнени печурки Болонезе
- Спагети Болонезе с пармезан
- Калцоне Болонезе
- Домашни канелони с пилешка кайма, запечени в доматен сос с кашкавал
- Вегетарианска паста Болонезе
Коментари към Канелони със сос болонезе и кашкавал