Канелони с кайма, лапад и спанак с доматен сос и кашкавал
Необходими продукти:
- 10-15 броя канелони
- 3 стръка пресен лук
- 3-4 листенца пресен джоджен
- 300 грама кайма, овкусена
- 1 връзка лапад
- 1 връзка спанак
- 5 меки домата
- 2 стръка босилек
- 1 стрък пресен риган
- 150 грама настърган кашкавал
- 50 милилитра доматен сок
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода, подсолете я и бланширайте канелоните до омекване. Отцедете ги, охладете и оставете настрана. Сгорещете мазнина и запържете лука, нарязан на ситно, каймата, лапада, спанака и джоджена.
Охладете сместа и напълнете канелоните с нея. Подредете ги в намазнена тавичка. В друг съд сложете нарязаните ситно домати, босилек и риган. Подправете със сол, черен и червен пипер. Разбъркайте и налейте доматения сок.
Оставете сместа да къкри на слаб огън за 10-15 минути и гарнирайте пастата с нея. Поръсете с кашкавала и запече в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете канелоните топли, поръсени с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.cordobatimes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Канелони с пилешко, гъби и бешамелов сос
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Домашни канелони с пилешка кайма, запечени в доматен сос с кашкавал
- Канелони с плънка от сирене и чесън в сос бешамел
- Канелони с кайма и сос бешамел
- Канелони със спанак и рикота в сос
- Панирани пълнени канелони
- Канелони с кайма и гъби в доматен сос
- Канелони с пилешко филе, моцарела и патладжани
Коментари към Канелони с кайма, лапад и спанак с доматен сос и кашкавал