Канелони с пилешко филе, моцарела и патладжани
Необходими продукти:
15 броя канелони
350 грама пилешко филе
120 грама моцарела
130 грама патладжани
2 скилидки чесън
1 супена лъжица зехтин
няколко стръка магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
За соса:
500 грама нарязани пресни домати или консервирани в собствен сос
1 супена лъжица сух босилек или няколко листенца пресен
2 скилидки чесън
150 грама моцарела (може пармезан)
сол на вкус
зехтин за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Смелете пилешкото филе заедно с моцарелата, използвайки машинка за мелене на кайма.
Нарежете патладжаните на кубчета с размер на страната около 1 сантиметър. Изпържете ги до полуготовност в нагорещен зехтин.
Смесете всички продукти за плънката, прибавете ситно накълцания магданоз, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Омесете каймата и с нея напълнете канелоните.
Подредете ги в подмазана със зехтин тава.
Сложете босилека и намачкания чесън при доматите и подсолете. Залейте канелоните със соса и ги изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.
По средата на приготвянето поръсете с настърганата моцарела или пармезан.
Добър апетит!
Снимка: receptishi.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Канелони с пилешко филе, моцарела и патладжани