Канелони с пилешко, гъби и бешамелов сос
Необходими продукти:
- 18 канелони
- 250 грама нарязани печурки
- 100 грама пилешко месо, нарязано ситно
- 1 глава лук
- 50 грама масло
- 4 супени лъжици зехтин
- 50 грама настърган кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
за соса
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- щипка сол
- 1 супена лъжица масло
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода и бланширайте канелоните докато омекнат, а през това време в тиган сгорещете маслото, запържете нарязания ситно лук, гъбите и месото.
Добавете сол и черен пипер на вкус. Охладете сместа и с помощта на решетъчна лъжица извадете и изплакнете канелоните със студена вода. Подсушете и напълнете с плънката.
Подредете ги в глазирана със зехтин тава и направете соса. Загрейте в тенджера маслото и запържете брашното. Разредете с прясното мляко и разбъркайте.
Подправете с лимонов сок и след като се сгъсти разпределете бешамела върху пастата. Поръсете с настъргания кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Поднесете ястието топло, гарнирано с нарязани пресни подправки по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: www.extrarecetas.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Канелони с кайма, лапад и спанак с доматен сос и кашкавал
- Домашни канелони с пилешка кайма, запечени в доматен сос с кашкавал
- Канелони с плънка от сирене и чесън в сос бешамел
- Канелони с кайма и сос бешамел
- Канелони със спанак и рикота в сос
- Панирани пълнени канелони
- Канелони с кайма и гъби в доматен сос
- Канелони с пилешко филе, моцарела и патладжани
Коментари към Канелони с пилешко, гъби и бешамелов сос