Пица бомбички Болонезе
Необходими продукти:
- тесто за пица
- 150-200 милилитра доматен сос
- 10 грама сух риган
- 10 грама сух босилек
- щипка чубрица
- щипка захар
- 250-300 грама кайма
- 150-200 грама настъргана моцарела
- 50 грама ситно нарязан колбас салами
- нарязан пресен магданоз за поръсване
- 30 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
В тиган запържете каймата, смесена с нарязания колбас и я подправете с доматения сос. Овкусете с риган, босилек, чубрица и захар, за да не киселее. След сгъстяване охладете соса. Разточете тестото и изрежете кръгчета с помощта на чаша. Намажете всяко с плънката и поръсете с моцарела.
Пригответе всички бомбички по същия начин и ги подредете в застлана с незалепваща хартия тава. Загрейте фурната на 200 градуса, изпечете хапките за 35-40 минути и охладете. Намажете бомбичките с разтопеното масло и поръсете с нарязан пресен магданоз. Подредете в чиния и поднесете, гарнирани със сос по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thelifejolie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Здравословна черна пица
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Бърза пица на тиган
Коментари към Пица бомбички Болонезе