Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица бомбички Болонезе

Пица бомбички Болонезе

Пица бомбички Болонезе - изображение

Необходими продукти:


  • тесто за пица
  • 150-200 милилитра доматен сос
  • 10 грама сух риган
  • 10 грама сух босилек
  • щипка чубрица
  • щипка захар
  • 250-300 грама кайма
  • 150-200 грама настъргана моцарела
  • 50 грама ситно нарязан колбас салами
  • нарязан пресен магданоз за поръсване
  • 30 грама разтопено масло


Начин на приготвяне:


В тиган запържете каймата, смесена с нарязания колбас и я подправете с доматения сос. Овкусете с риган, босилек, чубрица и захар, за да не киселее. След сгъстяване охладете соса. Разточете тестото и изрежете кръгчета с помощта на чаша. Намажете всяко с плънката и поръсете с моцарела.

пица бомбички

Пригответе всички бомбички по същия начин и ги подредете в застлана с незалепваща хартия тава. Загрейте фурната на 200 градуса, изпечете хапките за 35-40 минути и охладете. Намажете бомбичките с разтопеното масло и поръсете с нарязан пресен магданоз. Подредете в чиния и поднесете, гарнирани със сос по избор.

пица бомбички

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.thelifejolie.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно