Пълнени печени пиперки със сирене и болонезе

Необходими продукти:
- 4-5 почистени пиперки
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 1 мек домат, нарязан на кубчета
- 1 супена лъжица доматена паста
- 500 грама кайма, подправена с кимион и черен пипер на вкус
- 2 стръка пресен босилек
- няколко стръка пресен магданоз
- 150 грама настъргана моцарела или кашкавал
- 150 грама козе сирене, нарязано на кръгчета
- 1 чаена лъжичка сух риган
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пиперките. В тиган сгорещете зехтина и запържете нарязания лук и каймата. Раздробете я на ситно с помощта на телена бъркалка. Прибавете доматите, пастата, ригана, босилека и магданоза, нарязани ситно.
Разбъркайте и оставете соса да къкри на слаб огън до готовност. Охладете го, загребете 1-2 супени лъжици от него, сложете ги в чушките, гарнирайте с кръгче сирене и продължете по същия начин. Завършете като поръсите с настъргана моцарела.
Подредете зеленчуците в намазана с масло тавичка и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Поднесете чушките, поръсени с прясно нарязани зелени подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.leckerschmecker.me
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ 190 г
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл
Безплатна доставка за България!ОЛИМП БЛЕКВАЙЛЕР ШРЕД 480 г
НовБИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗДРАВО СЪРЦЕ 100 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН BCAA 4:1:1 200 г ОВКУСЕН
НовАРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Тутманик
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Пълнени печени пиперки със сирене и болонезе