Макарони със сирене, масло и червен пипер
Необходими продукти:
- 60 грама безсолно масло
- 3 чаени чаши макарони
- 700 милилитра кондензирано мляко
- 1/3 чаена чаша обезмаслено прясно мляко
- 2 големи яйца, леко разбити
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 1/4 чаена лъжичка чесън на прах
- 600 грама натрошено сирене
- червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло дъното и стените на съд за печене с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- Сварете макароните в голяма тенджера с подсолена вода според указанията на опаковката.
- Отцедете и добавете маслото. Разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно.
- В средно голяма купа смесете кондензираното и обезмасленото мляко, яйцата, солта, чесновия прах и черния пипер. Разбъркайте.
- Разпределете 1/3 от макароните на дъното на тавичката и ги поръсете с 1/3 от натрошеното сирене. Повторете с останалите макарони и сирене.
- Залейте с яйчената смес и леко изравнете, ако е необходимо.
- Поръсете с червен пипер и печете около 35-45 минути докато горният слой придобие златисто кафяв цвят.
- Нека макароните престоят 10-15 минути, преди да ги нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕСКЮ ГЪМИС дъвчащи бонбони * 60
НУБРИЯ НЮ КИД МУЛТИВИТАМИНИ + ОМЕГА 3 ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30
НовЛЕЙДИ СЛИМ тинктура 100 мл БИОТИКА
НовМЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
СУОНСЪН ФОРМУЛА ЗА ОЧИ С ЛУТЕИН И ЗЕАКСАНТИН капсули * 60 SWU986
ПРОМОКУБА GOLD АФТЪРШЕЙВ ЗА МЪЖЕ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Обикновен маслен крем
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Макарони със сирене, масло и червен пипер