Макарони със сирене, масло и червен пипер
Необходими продукти:
- 60 грама безсолно масло
- 3 чаени чаши макарони
- 700 милилитра кондензирано мляко
- 1/3 чаена чаша обезмаслено прясно мляко
- 2 големи яйца, леко разбити
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 1/4 чаена лъжичка чесън на прах
- 600 грама натрошено сирене
- червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло дъното и стените на съд за печене с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- Сварете макароните в голяма тенджера с подсолена вода според указанията на опаковката.
- Отцедете и добавете маслото. Разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно.
- В средно голяма купа смесете кондензираното и обезмасленото мляко, яйцата, солта, чесновия прах и черния пипер. Разбъркайте.
- Разпределете 1/3 от макароните на дъното на тавичката и ги поръсете с 1/3 от натрошеното сирене. Повторете с останалите макарони и сирене.
- Залейте с яйчената смес и леко изравнете, ако е необходимо.
- Поръсете с червен пипер и печете около 35-45 минути докато горният слой придобие златисто кафяв цвят.
- Нека макароните престоят 10-15 минути, преди да ги нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
КОСА И КОЖА капсули * 100 NATURE'S WAY
СЛИМ ЕКСТРИЙМ капсули * 60 БИОТИКА
ПРОМООЧАНКА СМЕС капсули 458 мг * 100 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Маслен крем за сладкиши с кондензирано мляко
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Шарена захарна торта
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Макарони с кайма и кашкавал
- Лесно ръководтсво за преобразуване на грам масло в супени лъжици и обратното. Инфографика
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
Коментари към Макарони със сирене, масло и червен пипер