Омлет с царевица и сос болонезе
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 120 грама консервирана царевица
- 250 грама сос болонезе
- сол
- черен пипер
- 2 супени лъжици олио
- босилек за украса
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата с царевицата, подправете и разбийте с вилица. Към тази комбинация прибавете соса болонезе, разбъркайте и изпечете омлет в нагорещен на среден огън намазнен тиган, докато долната част на омлета стегне. Тогава намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието така до готовност.
Разрежете омлета на порции, които украсете с листенца пресен зелен босилек.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с пилешко месо
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет с кайма и магданоз
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Шоколадов омлет с банани
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с лук и кашкавал
- Омлет с печурки и лук
Коментари към Омлет с царевица и сос болонезе