Шоколадов омлет с банани
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 3 чаени лъжици захар
- 1 супена лъжица какао на прах
- 50 милилитра прясно мляко
- 1,5 супени лъжици краве масло
- пудра захар за поръсване
- 1 банан
Начин на приготвяне:
Налейте студеното мляко в купа, в него разтворете какаото. В отделен съд разбийте яйцата, прибавете към тях захарта и отново разбийте с тел, докато кристалчетата се разтворят.
Съединете какаовата и яйчената смеси, разбъркайте до еднородност.
Нарежете банана на кръгчета, дебели около 3-4 милиметра.
Разтопете маслото в нагорещен тиган, изсипете половината от сместа. Когато долната част стегне, веднага подредете по средата на повърхността плодовите парченца и затворете двата края към центъра, оформяйки руло, което преместете в средата на тигана. Оставете съвсем малко неподвит единия край на омлета.
Половината от останалата смес налейте в съда така, че малко от нея да влезе под омлета. Когато и новия омлет стегне, отново навийте руло, като също оставите свободна "опашка". Налейте и последната смес, постъпете по същия начин, както с предходната, но този път навийте рулото докрай.
Обърнете го с шева надолу и оставете за още няколко минути в тигана.
Извадете в чиния, нарежете, поръсете с пудра захар и декорирайте с пресни плодове по избор и ментови листенца.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с пилешко месо
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет с кайма и магданоз
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с печурки и лук
- Фритата с бекон и спанак
- Омлет с прясно мляко
- Омлет с авокадо и кейл
Коментари към Шоколадов омлет с банани