Начало Хранене Рецепти Основни ястия От гъби Омлет с картофи и печурки

Омлет с картофи и печурки

Омлет с картофи и печурки - изображение

Омлетът е един от най-добрите избори, които може да направите за старт на деня. Закуска, която комбинира в себе си въглехидрати и протеини, ще ви държи сити до обяд. А ароматните гъби и нежната текстура на картофите, няма как да не ви харесат. Предимство е, че ястието се приготвя много бързо и изключително лесно, а в резултат ще получите вкусна закуска, с която да разнообразите скучните яйца.

Необходими продукти:

  • 2 средно големи картофа
  • 100 грама печурки
  • 5 яйца
  • 20 мл прясно мляко
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 10 грама масло
  • 2 супени лъжици свеж магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на кръгчета с дебелина 2-3 милиметра. Сварете ги за 5 минути, докато омекнат. Изцедете от водата и ги оставете настрана.

Гъбите почистете и нарежете на филийки. Запържете ги в тиган със зехтина и маслото, докато придобият златист загар.

В купа разбийте яйцата и млякото, заедно с подправките и нарязания на ситно магданоз.
Прехвърлете картофите при гъбите и подредете продуктите така, че дъното на тигана да е напълно покрито.

Залейте с яйчената смес и гответе на котлон на ниска степен. Най-добре да покриете с капак, докато омлетът стане готов.

Сервирайте със свежа салата.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: potato.ie

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти