Омлет с картофи и печурки

Омлетът е един от най-добрите избори, които може да направите за старт на деня. Закуска, която комбинира в себе си въглехидрати и протеини, ще ви държи сити до обяд. А ароматните гъби и нежната текстура на картофите, няма как да не ви харесат. Предимство е, че ястието се приготвя много бързо и изключително лесно, а в резултат ще получите вкусна закуска, с която да разнообразите скучните яйца.
Необходими продукти:
- 2 средно големи картофа
- 100 грама печурки
- 5 яйца
- 20 мл прясно мляко
- 1 супена лъжица зехтин
- 10 грама масло
- 2 супени лъжици свеж магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на кръгчета с дебелина 2-3 милиметра. Сварете ги за 5 минути, докато омекнат. Изцедете от водата и ги оставете настрана.
Гъбите почистете и нарежете на филийки. Запържете ги в тиган със зехтина и маслото, докато придобият златист загар.
В купа разбийте яйцата и млякото, заедно с подправките и нарязания на ситно магданоз.
Прехвърлете картофите при гъбите и подредете продуктите така, че дъното на тигана да е напълно покрито.
Залейте с яйчената смес и гответе на котлон на ниска степен. Най-добре да покриете с капак, докато омлетът стане готов.
Сервирайте със свежа салата.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: potato.ie
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Омлет с пилешко месо
- Омлет от нахут (без яйца)
- Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
- Омлет със зеленчуци по испански
- Омлет със спанак, крутони и синьо сирене
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Омлет с фиде и кашкавал
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с броколи, домати и пушено сирене
Коментари към Омлет с картофи и печурки