Фритата с бекон и спанак
Фритатата е италианско ястие, наподобяващо омлет. Използват се най-различни добавки при приготвянето, пече се във фурната.
Необходими продукти:
- 6-8 яйца
- 2 чаени лъжици дижонска горчица
- 60 грама настърган кашкавал
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 200 грама бекон
- 1 глава салатен лук (червен)
- 50 грама спанак
- 2 домата
- магданоз, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата с горчицата и кашкавала. Налейте зехтина в малък тиган (с диаметър 18 сантиметра), сгорещете и в него запържете накълцания лук и нарязания на тънки ивици бекон. След около 5 минути, през които разбърквайте периодично продуктите, беконът ще стане златист. Тогава добавете листата спанак и минута по-късно намалете температурата на котлона до минимум.
Налейте яйчената смес в тигана и завърнете съда в кръг, за да може комбинацията да се разпредели равномерно.
По повърхността подредете тънки доматени резени. Нека фритатата остане 5-8 минути върху котлона - краищата ще се стегнат, а в средата ще остане течна.
Тогава преместете във фурната, която трябва преди това да загрейте при 180 градуса.
Между 15 и 25 минути са необходими, за да придобие ястието златист цвят.
Поръсете с магданоз и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Царевична запеканка със спанак
- Свинско със спанак и сметана
- Салати от булгур и спанак
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Фритата с бекон и спанак