Сочна сьомга в омлет с орехи на фурна

Необходими продукти:
500 грама филе от сьомга (може треска)
5 яйца
1/4 чаена чаша натрошени орехи
3 чаени лъжици лимонов сок
подправки на вкус (включително зелени)
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на малки парчета, напръскайте ги с прясно изцеден лимонов сок, поръсете с подправки и оставете рибата за половин час, за да се маринова.
Подмажете с олио тава с високи стени, сложете в нея филето и поставете за 10 минути във фурната.
Яйцата разбийте на пяна, подправете, добавете натрошените ядки. С тази смес залейте сьомгата и върнете във фурната за още 10-15 минути, докато се образува златиста коричка на повърхността.
Ако по време на печенето омлетът се надуе, продупчете го с вилица или нож.
Добър апетит!
Снимка: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Руло от пушена сьомга, спанак и босилек
- Омлет с киселец и сирене
- Омлет с тиквички на фурна
- Филе от сьомга върху кедрова дъска
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Богата салата със сьомга, бекон, авокадо и зеленчуци
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
Коментари към Сочна сьомга в омлет с орехи на фурна