Сочна сьомга в омлет с орехи на фурна
Необходими продукти:
500 грама филе от сьомга (може треска)
5 яйца
1/4 чаена чаша натрошени орехи
3 чаени лъжици лимонов сок
подправки на вкус (включително зелени)
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на малки парчета, напръскайте ги с прясно изцеден лимонов сок, поръсете с подправки и оставете рибата за половин час, за да се маринова.
Подмажете с олио тава с високи стени, сложете в нея филето и поставете за 10 минути във фурната.
Яйцата разбийте на пяна, подправете, добавете натрошените ядки. С тази смес залейте сьомгата и върнете във фурната за още 10-15 минути, докато се образува златиста коричка на повърхността.
Ако по време на печенето омлетът се надуе, продупчете го с вилица или нож.
Добър апетит!
Снимка: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Омлет с пилешко месо
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Сьомга на фурна с домати, маслини, соев сос и лимон
- Омлет с кайма и магданоз
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
Коментари към Сочна сьомга в омлет с орехи на фурна