Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
Необходими продукти
За рулото:
4 яйца
4 супени лъжици майонеза
4 супени лъжици брашно
За плънката:
100 грама топено сирене или повече
100 грама кашкавал
100 грама шунка
5 супени лъжици майонеза
няколко скилидки чесън
магданоз или други зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата с майонезата и брашното. Разбийте добре, може да използвате блендер за тази цел.
Застелете дъното на подходяща тава с пергамент, намажете с олио и разпределете равномерно получената комбинация. Изпечете яйчената основа в предварително загрята до 250 градуса фурна за около 6-7 минути (или до златисто).
През това време направете плънката. Настържете ситно топеното сирене. За да ви бъде по-лесно, първо го сложете за 15 минути в камерата на хладилника, а след това използвайте намокрено с вода ренде.
Счукайте обелените скилидки чесън, шунката нарежете на тънки сламки, кашкавала настържете, нарежете и магданоза. Смесете така подготвените продукти с майонезата и разпределете готовата плънка върху охладената яйчена основа. Отстранете хартията и оформете руло. Увийте го в найлоново фолио и приберете в камерата на хладилника за 12-14 часа.
Когато извадите, нарежете на парчета с ширина 2-3 сантиметра и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: steblik.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет Пуляр
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет с пилешко месо
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с кайма и магданоз
- Шоколадов омлет с банани
- Омлет с лук и кашкавал
- Омлет със зеленчуци по испански
Коментари към Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън