Омлет Пуляр
Този омлет има невероятна консистенция. Състои се от плътна "палачинка" от жълтъци с въздушна белтъчена плънка. Според легендата той носи името на жена, която се казвала Пуляр и предлагала ястието на гостите в хотела, който управлявала.
Минимум продукти, никакви усилия и невероятен резултат с ефектен външен вид.

Необходими продукти (за 1 порция):
2 яйца
2 супени лъжици прясно мляко (или течна сметана)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете жълтъците и белтъците. Прибавете млякото към жълтъците и подсолете на вкус. Разбъркайте и изсипете в намазнен нагорещен тиган.
Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на твърда пяна.
Разпределете жълтъците по дъното на съда с помощта на лопатка (като палачинка). Когато основата стегне, върху нея разпределете разбитите белтъци и заравнете повърхността.
Намалете температурата на котлона да минимум и затворете съда с капак. Пържете в продължение на 7-10 минути.
Омлетът е готов, когато белтъкът спре да се лепи по пръстите при докосване.
Сгънете на две и поднесете.

Може да си приготвите сладък вариант, слагайки парченца плодове между жълтъците и белтъците.
Добър апетит!
Снимки: sporty-cupcake.livejournal.com; yalo.su
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с прясно мляко
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с кайма и магданоз
- Оризови мечета под одеяло от омлет
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
Коментари към Омлет Пуляр