Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Руло със сирене

Руло със сирене

от 30 март 2015г., обновено на 10 сеп 2019г.
Автор: Chef Framar
Руло със сирене - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Време на приготвяне: 60 минути

 Необходими продукти:

  • 5 парчета (500 грама) топено сирене: 3 парчета (300 грама) за тестото и 2 (200 грама) за плънката
  • 3 супени лъжици брашно за тестото
  • 350 грама майонеза: 200 грама за тестото и 150 грама за плънката
  • 6 яйца: 3 сурови за тестото и 3 варени за плънката
  • сол на вкус (и в тестото, и в плънката)
  • зелени подправки (копър, магданоз, зелен лук)
  • 3 скилидки чесън
  • 150 грама готови, печени или мариновани гъби
  • 300 грама сьомга (може шунка)
  • 50 грама маслини
  • 250 грама твърдо сирене
  • 80 грама масло
  • 2 сладки чушки (червена и зелена)

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя тестото. Настъргваме топеното сирене на ситно ренде, прибавяме добре разбитите яйца със солта, брашното и майонезата. Смесваме старателно и слагаме да печем върху предварително намаслена тавичка, застлана с фолио. Разпределяме сместа равномерно по съда на тънък слой.

Поставяме в предварително загрята на 180 ºС (10-15 минути) фурна. Следим, докато започне да се зачервява и изваждаме от фурната веднага. Внимателно отделяме и поставяме върху плота с горната страна надолу върху чиста хартия за печене.

Приготвяме плънката

Настъргваме на ситно ренде топеното сирене, яйцата, добавяме ситно нарязаните зелени подправки и гъби, счукания чесън, майонезата, разбъркваме всичко добре и намазваме още топлия блат.

Нареждаме много тънки ивици сьомга или шунка. Избираме само тънко и добре нарязаните, защото, ако са дебели няма да можем да навием красиво рулото.

Настъргваме твърдото сирене на ситно ренде, добавяме маслото, нарязаните на дребни кубчета чушки, смесваме и нанасяме върху блата. Маслините се подреждат като верига от единия му край.

Предстои най-отговорната задача: да навием рулото. Това трябва да направим бързо, докато блатът е още топъл. Хубаво е да го завием два пъти, за не може да излезе плънката и тестото да не се скъса, защото пълнежът е тежък. Завиваме внимателно като притискаме леко (да не се натиска силно) и подвиваме краищата. Обвиваме плътно с хартия и оставяме за 3-4 часа в хладилник (най-добре за 1 нощ). След това изваждаме и нарязваме тънко.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
  • Кайгана - омлет по турски Кайгана - омлет по турски
  • Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
  • Сьомга в омлет с прясно мляко Сьомга в омлет с прясно мляко
5.0/5 2 оценки

Коментари към Руло със сирене

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Руло със сирене
    www.framar.bg 
    на 06 December 2025 в 06:03
    Коментирайте "Руло със сирене"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Студени предястия
  • Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
  • Кайгана - омлет по турски
  • Омлет със скариди и домати
  • Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
  • Сьомга в омлет с прясно мляко
  • Омлет от нахут (без яйца)
  • Яйчено руло с топено сирене и чесън
  • Омлет с шунка, домати и кашкавал
  • Омлет с риба тон и крема сирене
  • Омлет със сусам и зеленчукова плънка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанкиАлпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъжОтстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децатаPegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

от 04 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 35 дни, 19 часа

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 45 дни, 15 часа и 13 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕРДОСЕК капсули 300 мг * 20

ОПТИМИ ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН D3 100 мл

ХЕРБАЛКАН ЖЕНСКА ГРИЖА тинктура 50 мл

СУМАМЕД таблeтки 500 мг * 3 ТЕВА

ОСТРОВИТ КРЕАТИН МОНОХИДРАТ НЕОВКУСЕН 500 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕКЗОДЕРИЛ НЕЙЛНЕР лак 2 в 1 5 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 18:39:10

ЕКЗОДЕРИЛ НЕЙЛНЕР лак 2 в 1 5 мл

Коментар на: Вели от 05 дек 2025г. в 16:52:39

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 16:34:00

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

Коментар на: Тони Трайчева от 05 дек 2025г. в 15:37:00

РЕМИФЕМИН таблетки * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 15:18:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival