Руло със сирене
Време на приготвяне: 60 минути
Необходими продукти:
- 5 парчета (500 грама) топено сирене: 3 парчета (300 грама) за тестото и 2 (200 грама) за плънката
- 3 супени лъжици брашно за тестото
- 350 грама майонеза: 200 грама за тестото и 150 грама за плънката
- 6 яйца: 3 сурови за тестото и 3 варени за плънката
- сол на вкус (и в тестото, и в плънката)
- зелени подправки (копър, магданоз, зелен лук)
- 3 скилидки чесън
- 150 грама готови, печени или мариновани гъби
- 300 грама сьомга (може шунка)
- 50 грама маслини
- 250 грама твърдо сирене
- 80 грама масло
- 2 сладки чушки (червена и зелена)
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя тестото. Настъргваме топеното сирене на ситно ренде, прибавяме добре разбитите яйца със солта, брашното и майонезата. Смесваме старателно и слагаме да печем върху предварително намаслена тавичка, застлана с фолио. Разпределяме сместа равномерно по съда на тънък слой.
Поставяме в предварително загрята на 180 ºС (10-15 минути) фурна. Следим, докато започне да се зачервява и изваждаме от фурната веднага. Внимателно отделяме и поставяме върху плота с горната страна надолу върху чиста хартия за печене.
Приготвяме плънката
Настъргваме на ситно ренде топеното сирене, яйцата, добавяме ситно нарязаните зелени подправки и гъби, счукания чесън, майонезата, разбъркваме всичко добре и намазваме още топлия блат.
Нареждаме много тънки ивици сьомга или шунка. Избираме само тънко и добре нарязаните, защото, ако са дебели няма да можем да навием красиво рулото.
Настъргваме твърдото сирене на ситно ренде, добавяме маслото, нарязаните на дребни кубчета чушки, смесваме и нанасяме върху блата. Маслините се подреждат като верига от единия му край.
Предстои най-отговорната задача: да навием рулото. Това трябва да направим бързо, докато блатът е още топъл. Хубаво е да го завием два пъти, за не може да излезе плънката и тестото да не се скъса, защото пълнежът е тежък. Завиваме внимателно като притискаме леко (да не се натиска силно) и подвиваме краищата. Обвиваме плътно с хартия и оставяме за 3-4 часа в хладилник (най-добре за 1 нощ). След това изваждаме и нарязваме тънко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Печен омлет с хляб и сланина
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Омлет с елда, кашкавал и зелен лук
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с ориз по японски
- Омлет със спанак, крутони и синьо сирене
- Омлет със зеленчуци
Коментари към Руло със сирене