Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати

Необходими продукти:
- 5 яйца
- няколко листа къдраво зеле
- 2 стръка пресен лук, нарязан ситно
- 6-7 ситни домати или черита
- 1 нарязана чеснова скилидка
- сол, черен пипер
- 2 супени лъжици течна безсолна сметана
Начин на приготвяне:
Бланширайте зелевите листа и ги нарежете ситно. Сгорещете 1 чаена лъжичка мазнина и ги запържете. Прибавете лука, чесъна и разполовените доматки.
В друг съд комбинирайте сметаната, яйцата и разбийте докато се смесят. Налейте към зеленчуковата смес. Изпечете от едната страна около 5-6 минути, обърнете омлета с помощта на платовидна чиния и изпечете също толкова време и от другата.
Подсолете и подправете с черен пипер, поднесете, разрежете и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.averiecooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕД МИКС С ЛИОФИЛИЗИРАНИ КЕЙЛ, ЦВЕКЛО И БЕЙБИ МОРКОВИ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЗОЯ БИО КЕЙЛ прах 125 г
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА КЕЙЛ 50 мл
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с ориз по японски
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Омлет на фурна с пържена консервирана царевица и прясно мляко
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Консумирайте домати поради 4 причини
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Създадоха лекарство от домати, побеждаващо редица болести
Коментари към Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати