Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати

Необходими продукти:
- 5 яйца
- няколко листа къдраво зеле
- 2 стръка пресен лук, нарязан ситно
- 6-7 ситни домати или черита
- 1 нарязана чеснова скилидка
- сол, черен пипер
- 2 супени лъжици течна безсолна сметана
Начин на приготвяне:
Бланширайте зелевите листа и ги нарежете ситно. Сгорещете 1 чаена лъжичка мазнина и ги запържете. Прибавете лука, чесъна и разполовените доматки.
В друг съд комбинирайте сметаната, яйцата и разбийте докато се смесят. Налейте към зеленчуковата смес. Изпечете от едната страна около 5-6 минути, обърнете омлета с помощта на платовидна чиния и изпечете също толкова време и от другата.
Подсолете и подправете с черен пипер, поднесете, разрежете и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.averiecooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати