Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Салата с кейл, скариди, сос и крутони

Салата с кейл, скариди, сос и крутони

Салата с кейл, скариди, сос и крутони - изображение

Необходими продукти:

за дресинга:

  • 1 голямо яйце
  • 2 чаени лъжици дижонска горчица
  • 3 филета аншоа
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена чаша зехтин
  • лимонов сок (на вкус)
  • сол и черен пипер на вкус

за крутоните:

  • 170 грама пълнозърнест хляб
  • зехтин
  • 1 чаена лъжица италиански микс подправки
  • 1 щипка сол

за скаридите:

  • 500 грама скариди (почистени)
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън, накълцани на ситно
  • кората на 1 лимон, фино настъргана
  • сол и пипер на вкус

за салатата:

  • 120 грама кейл, нарязан
  • сол на вкус
  • 1 авокадо на тънки филийки
  • 3/4 чаена чаша нар
  • 50 грама пармезан, нарязан с белачка

Начин на приготвяне:

Пригответе дресинга - в каната на блендер сложете яйцето, чесъна и филетата аншоа. Блендирайте 1 минута, до кремообразна смес. Започнете постепенно да изливате зехтина на тънка струя, за да се получи консистенция на майонез. Подправете, излейте лимоновия сок и направете няколко бързи кратки пулсации, за да се комбинират продуктите. Оставете настрана (дресинга може да се съхранява до 4 дни в хладилник, в плътно затворен буркан).

Полейте крутоните със зехтин и подправете, разбъркайте добре. Опечете ги на сух тиган за около 5 минути, докато станат златисти. Подправете ги със сол.

Скаридите овкусете със зехтин, чесън, лимонова кора, сол и черен пипер.

Опечете ги на сух тиган за около 2 минути от всяка страна, докато порозовеят.

Салатата кейл посолете и омачкайте с ръце. Овкусете с малко от дресинга и разбъркайте.

Добавете крутоните, скаридите, семената нар и резените авокадо.

Сервирайте салатата със сос.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника