Скариди на фурна с чесън и масло
Необходими продукти:
- 1 килограм скариди, обелени
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 2 големи скилидки чесън, пресовани
- 4 супени лъжици безсолно масло, омекотено
За гарниране:
- пресен магданоз, нарязан на ситно
- лимонови резени
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Разпределете скаридите на дъното на голяма тава и ги поръсете със зехтина, солта, черния пипер и чесъна.
- Печете в продължение на 6-8 минути, докато леко порозовеят.
- Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
- Прехвърлете чесновите скариди в дълбок съд, заедно с масления сос.
- Гарнирайте с пресен магданоз и лимонови резени и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: onceuponachef.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди в бирен сос
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Супа от скариди с домати и чесън
- Варени скариди с чесново масло и лимон
- Паеля с миди, скариди и пилешко
Коментари към Скариди на фурна с чесън и масло