Глазирани скариди с ром
Необходими продукти:
- 700 грама скариди (почистени)
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/3 чаена чаша сладък чили сос
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 1/4 чаена чаша ром
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- сокът на 1 лимон
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1 стрък зелен лук за гарниране, нарязан
Начин на приготвяне:
Почистените скариди сложете в купа.
В друг съд разбъркайте 2 лъжици зехтин със сладкия чили сос, соевия сос, рома, чесъна, лимоновия сок и лютивия пипер. Изсипете 3/4 от маринатата при скаридите и разбъркайте добре, след което оставете да се овкусят за 15-30 минути в хладилник.
С 1 супена лъжица зехтин намажете грил тиган или скара, загрейте. Сложете скаридите на скарата и ги печете за 2 минути, след което обърнете и намажете с остатъка от маринатата. Печете за още 1-2 минути.
Сервирайте и гарнирайте с листенца зелен лук. Поднесете скаридите топли.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Пикантни скариди в бирен сос
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Супа от скариди с домати и чесън
- Варени скариди с чесново масло и лимон
- Паеля с миди, скариди и пилешко
Коментари към Глазирани скариди с ром