Средиземноморски брускети със скариди и цикория
Брускетите се приготвят много бързо и са много вкусни. Този път ви ги представяме със средиземноморски привкус. Приготвени със скариди, леко горчива цикория и фенел са експлозия от вкусове, която не е за всеки. Дали вие ще ги харесате?
Необходими продукти:
- сокът от 1 лимон (около 2 супени лъжици)
- 1 малка червена цикория (около 200 грама)
- 1 фенел
- 1 глава червен лук
- 6 тънки резена бекон
- 200 грама почистени скариди
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 1 чаена лъжица захар
- 1 чаена чаша магданоз
- 4 тънки филии хляб с квас
- сирене Манчего
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Тънко нарежете цикорията, фенела и лука, сложете ги в тава и ги полейте със зехтин, подправете с малко сол и пипер и запечете за 10-12 минути, докато омекнат.
През това време изпържете до хрупкавост бекона и го сложете върху хартия да се отцеди, нарежете на парченца.
Подправете скаридите със сол и пипер.
Излейте мазнината от бекона, с изключение на 1 супена лъжица и изпържете скаридите за 2-3 минути на страна, докато порозовеят.
В купа смесете балсамовия оцет, лимоновия сок, захарта и подправете със сол и пипер. Полейте с получения дресинг изпечените зеленчуци. Разбъркайте към тях бекона, скаридите и магданоза.
Филиите хляб препечете и сервирайте, като върху всяка сложите от скаридите със зеленчуци. Накрая отрежете няколко тънки люспи сирене Манчего или пармезан.
goodhousekeeping.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Пикантни скариди в бирен сос
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди с грис и чедър
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
Коментари към Средиземноморски брускети със скариди и цикория