Варени скариди с чесново масло и лимон

Необходими продукти:
- 8 чаени чаши вода
- 2 супени лъжици сол кашер
- 900 грама големи скариди с черупките
- 2-3 лимона, нарязани
За чесновия сос:
- 8 супени лъжици масло
- 2 скилидки чесън, леко намачкани
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата и солта в голяма тенджера на средно силен огън.
- Оставете водата да ври в продължение на 5 минути и добавете суровите скариди.
- Покрийте тенджерата с капака и я отдръпнете от котлона.
- Оставете скаридите да престоят 8 минути във врялата вода и ги изсипете в гевгир, за да се отцедят.
- Разтопете маслото в малка тенджера на средно силен огън.
- Отстранете от огъня и добавете скилидките чесън. Оставете ги да престоят в продължение на 8 минути и ги извадете от маслото.
- Поднесете скаридите топли, гарнирани с лимонови резени и маслено чеснов сос.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОН 20 мл
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
НовБОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 20 мл
БОТАЛАЙФ РИЦИНОВО МАСЛО 50 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Великденски курабии с масло
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Масло от авокадо
- Изсветлете косата си с мед, лимон, канела и кокосово масло
Коментари към Варени скариди с чесново масло и лимон