Варени скариди с чесново масло и лимон

Необходими продукти:
- 8 чаени чаши вода
- 2 супени лъжици сол кашер
- 900 грама големи скариди с черупките
- 2-3 лимона, нарязани
За чесновия сос:
- 8 супени лъжици масло
- 2 скилидки чесън, леко намачкани
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата и солта в голяма тенджера на средно силен огън.
- Оставете водата да ври в продължение на 5 минути и добавете суровите скариди.
- Покрийте тенджерата с капака и я отдръпнете от котлона.
- Оставете скаридите да престоят 8 минути във врялата вода и ги изсипете в гевгир, за да се отцедят.
- Разтопете маслото в малка тенджера на средно силен огън.
- Отстранете от огъня и добавете скилидките чесън. Оставете ги да престоят в продължение на 8 минути и ги извадете от маслото.
- Поднесете скаридите топли, гарнирани с лимонови резени и маслено чеснов сос.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОН 20 мл
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отглеждане на лимон
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
Коментари към Варени скариди с чесново масло и лимон