Пържени чушки с чесън и магданоз
Необходими продукти:
5 - 6 червени чушки
3 - 4 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
5 - 6 стръка магданоз
1 супена лъжица винен оцет
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, махнете опашките, почистете от семената (старайте се да не повредите чушките).
Изпържете в нагорещен зехтин, докато се зачервят от всички страни. След това намалете котлона до минимум и затворете тигана с капак. Задушете чушките за 20 минути, обръщайки ги периодично. Те трябва омекнат и да изгубят по-голямата част от влагата си. Когато се "спайдушат" и запекат, са готови за следващите "процедури".
Вземете само листата на магданоза, обелете чесъна
и смелете/счукайте (но не прекалено) двете подправки или накълцайте на много ситно. Прибавете сол, пипер, оцета и разбъркайте хубаво.
Налейте и течността, която е останала от пърженето на чушките.
Сложете чушките в подходящ съд и полейте с получения чеснов сос. Изчакайте да се мариноват, докато изстинат напълно и дори е хубаво да ги охладите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
НовЧЕСЪН ПЛЮС МАГДАНОЗ капсули 545 мг * 100 NATURE'S WAY
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Лечебни ползи от чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Пилешки дробчета с лук
- Отглеждане на магданоз
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Пържени чушки с чесън и магданоз