Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържен патладжан с балсамов сос, чесън и сусам

Пържен патладжан с балсамов сос, чесън и сусам

Пържен патладжан с балсамов сос, чесън и сусам - изображение

Необходими продукти:


  • 2-3 патладжана
  • 2 супени лъжици царевично брашно
  • сол, олио
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 3 супени лъжици балсамов оцет
  • 1 щипка кафява захар
  • 3 пресовани чеснови скилидки
  • няколко стръка пресен лук
  • 10 грама сусам за поръсване
  • сок от половин лимон


Начин на приготвяне:


Измийте, подсушете и нарежете патладжаните на филийки. Утепайте ги в брашното и ги изпържете. Отцедете ги и подредете в плато.

В малка тенджерка сложете соевия сос, оцета, захарта, чесъна, лимоновия сок и загрейте сместа. Варете 2-3 минути, охладете и гарнирайте патладжана с получения сос.

Поръсете с нарязан ситно пресен лук и сусам. Поднесете и се насладете на вкуса!

Добър апетит!

Източник: www.joyofkosher.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиХранене при...Алтернативна медицинаБотаникаЛайфстайлЕ-тата в хранитеСнимкиИстория