Пържен патладжан с балсамов сос, чесън и сусам

Необходими продукти:
- 2-3 патладжана
- 2 супени лъжици царевично брашно
- сол, олио
- 2 супени лъжици соев сос
- 3 супени лъжици балсамов оцет
- 1 щипка кафява захар
- 3 пресовани чеснови скилидки
- няколко стръка пресен лук
- 10 грама сусам за поръсване
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете патладжаните на филийки. Утепайте ги в брашното и ги изпържете. Отцедете ги и подредете в плато.
В малка тенджерка сложете соевия сос, оцета, захарта, чесъна, лимоновия сок и загрейте сместа. Варете 2-3 минути, охладете и гарнирайте патладжана с получения сос.
Поръсете с нарязан ситно пресен лук и сусам. Поднесете и се насладете на вкуса!
Добър апетит!
Източник: www.joyofkosher.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНОЦЕТИ ДОМАТЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки * 120 SANCT BERNHARD
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ХИДРОЛЕСС капсули 500 мг * 30
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешки дробчета с лук
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Пържен патладжан с балсамов сос, чесън и сусам