Пържен патладжан с балсамов сос, чесън и сусам

Необходими продукти:
- 2-3 патладжана
- 2 супени лъжици царевично брашно
- сол, олио
- 2 супени лъжици соев сос
- 3 супени лъжици балсамов оцет
- 1 щипка кафява захар
- 3 пресовани чеснови скилидки
- няколко стръка пресен лук
- 10 грама сусам за поръсване
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете патладжаните на филийки. Утепайте ги в брашното и ги изпържете. Отцедете ги и подредете в плато.
В малка тенджерка сложете соевия сос, оцета, захарта, чесъна, лимоновия сок и загрейте сместа. Варете 2-3 минути, охладете и гарнирайте патладжана с получения сос.
Поръсете с нарязан ситно пресен лук и сусам. Поднесете и се насладете на вкуса!
Добър апетит!
Източник: www.joyofkosher.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
БИОХЕРБА ГАЗ, МАС, ОЦЕТ ЛОСИОН ПРИ ВЪШКИ И ГНИДИ 75 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки * 120 SANCT BERNHARD
ХАЙТМАН ПЮР УНИВЕРСАЛЕН ПРЕПАРАТ ПРОТИВ ВАРОВИК С ОЦЕТ 500 мл
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули * 60
СУОНСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки 200 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Пилешки дробчета с лук
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
Коментари към Пържен патладжан с балсамов сос, чесън и сусам