Пържен патладжан с чесън и магданоз

Необходими продукти:
500 - 600 г патладжани
2 с. л. пресен нарязан магданоз
чесън на вкус
1 - 2 с. л. олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете патладжаните, нарежете ги на ивици с дебелина около 6 - 7 мм, посолете и оставете за известно време да си пуснат сока. Загрейте олиото и в него сложете нарязаните патладжани, пържете ги при затворен капак в продължение на 15 минути на среден огън. След това отворете съда, разбъркайте, намалете температурата, затворете отново и нека се пържат още 15 минути. Може да приготвяте и без да затваряте с капак, но тогава ще се наложи или да бъркате непрекъснато, или котлонът да е съвсем слаб. В края на пърженето добавете намачкания чесън и нарязания магданоз, сложете подправки по ваш избор, разбъркайте и веднага свалете от огъня. Изсипете патладжаните в подходяща чиния, салатиера или друг съд, изчакайте да изстинат до стайна температура (може да сложите и в хладилник) и тогава поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕСЪН ПЛЮС МАГДАНОЗ капсули 545 мг * 100 NATURE'S WAY
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешки дробчета с лук
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Ползите за здравето от консумацията на черен чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Отглеждане на магданоз
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Пържен патладжан с чесън и магданоз