Пържен патладжан с чесън и магданоз
Необходими продукти:
500 - 600 г патладжани
2 с. л. пресен нарязан магданоз
чесън на вкус
1 - 2 с. л. олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете патладжаните, нарежете ги на ивици с дебелина около 6 - 7 мм, посолете и оставете за известно време да си пуснат сока. Загрейте олиото и в него сложете нарязаните патладжани, пържете ги при затворен капак в продължение на 15 минути на среден огън. След това отворете съда, разбъркайте, намалете температурата, затворете отново и нека се пържат още 15 минути. Може да приготвяте и без да затваряте с капак, но тогава ще се наложи или да бъркате непрекъснато, или котлонът да е съвсем слаб. В края на пърженето добавете намачкания чесън и нарязания магданоз, сложете подправки по ваш избор, разбъркайте и веднага свалете от огъня. Изсипете патладжаните в подходяща чиния, салатиера или друг съд, изчакайте да изстинат до стайна температура (може да сложите и в хладилник) и тогава поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
NURS ЖЕЛИРАНИ КАПСУЛИ С ЛИМОН, МАГДАНОЗ И ЧЕСЪН * 60
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
ХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 180
Безплатна доставка за България!ХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ капсули * 180
Безплатна доставка за България!ЧЕСЪН ПЛЮС МАГДАНОЗ капсули 545 мг * 100 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пресен чесън – ползи за здравето и приложение в кулинарията
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Облекчете синузита с чесън
Коментари към Пържен патладжан с чесън и магданоз