Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 60 грама разтопени масло, смесено със сол и черен пипер
- 4-5 нарязани ситно скилидки чесън
- 150 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и направете полуразрези по дължината на картофите.
Намажете от всички страни обилно с маслената смес, подредете в застлана с лист пергамент тавичка и поръсете с пармезана.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете ястието до готовност. Охладете, разпределете порции и поднесете картофите с гарнитура по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: antojandoando.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Намалете високата температура със суров картоф
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
Коментари към Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан