Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан
Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 60 грама разтопени масло, смесено със сол и черен пипер
- 4-5 нарязани ситно скилидки чесън
- 150 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и направете полуразрези по дължината на картофите.
Намажете от всички страни обилно с маслената смес, подредете в застлана с лист пергамент тавичка и поръсете с пармезана.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете ястието до готовност. Охладете, разпределете порции и поднесете картофите с гарнитура по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: antojandoando.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУРС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Намалете високата температура със суров картоф
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Сладък картоф
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновен маслен крем
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
Коментари към Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан