Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 60 грама разтопени масло, смесено със сол и черен пипер
- 4-5 нарязани ситно скилидки чесън
- 150 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и направете полуразрези по дължината на картофите.
Намажете от всички страни обилно с маслената смес, подредете в застлана с лист пергамент тавичка и поръсете с пармезана.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете ястието до готовност. Охладете, разпределете порции и поднесете картофите с гарнитура по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: antojandoando.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Картофени шишчета с масло
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан