Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан
Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 60 грама разтопени масло, смесено със сол и черен пипер
- 4-5 нарязани ситно скилидки чесън
- 150 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и направете полуразрези по дължината на картофите.

Намажете от всички страни обилно с маслената смес, подредете в застлана с лист пергамент тавичка и поръсете с пармезана.

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете ястието до готовност. Охладете, разпределете порции и поднесете картофите с гарнитура по ваш избор.

Добър апетит!
Източник: antojandoando.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 440 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновен маслен крем
Коментари към Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан