Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан

Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан

Печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан - изображение

Необходими продукти:

 

  • 1 килограм пресни картофи
  • 60 грама разтопени масло, смесено със сол и черен пипер
  • 4-5 нарязани ситно скилидки чесън
  • 150 грама настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

 

Обелете, измийте и направете полуразрези по дължината на картофите.

печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан

Намажете от всички страни обилно с маслената смес, подредете в застлана с лист пергамент тавичка и поръсете с пармезана.

печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете ястието до готовност. Охладете, разпределете порции и поднесете картофите с гарнитура по ваш избор.

печени картофени ветрила с масло, чесън и пармезан

Добър апетит!

Източник: antojandoando.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияНовиниАлтернативна медицинаЛайфстайлСнимкиИсторияДиетиБотаникаХранене при...